Interfox Resources
Interfox Resources ingår principöverenskommelse med potentiell köpare av Mezhlisa (Finwire)

2016-07-04 10:25
Prospekteringsbolaget Interfox Resources och det kinesiska bolaget Fame Dragon International Investment har träffat en avsiktsförklaring beträffande försäljning av 100 procent av aktierna i det cypriotiska dotterbolaget Mezhlisa. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fame Dragon är ett helägt dotterbolag till GDZE, ett kinesiskt råvarukonglomerat med moderbolaget Guangdong Zhenrong Energy Co. Den sammantagna är ett av Kinas största oljebolag.

Avsiktsförklaringen innebär inte att ett slutligt försäljningsavtal träffats, men är en principöverenskommelse där Interfox ger Fame Dragon förhandlingsexklusivitet under 120 dagar.

Förhandlingarna med GDZE har pågått under nästan ett års tid. De har sedan hösten 2015 haft tillgång till teknisk information om oljetillgången i Ryssland och det senaste halvåret har GDZE utgjort Interfox huvudspår i försäljningsprocessen av dotterbolaget Mezhlisa, som är ägare i projektbolaget i Tomsk, Bakchareftegaz som har som enda tillgång oljefältet 71-1.

Förhandlingsexklusiviteten under 120 dagar ger Fame Dragon möjlighet att bestämma
genom vilken legal struktur affären ska göras samt exakt hur köpet ska finansieras och möjlighet att genomföra en slutlig due diligence.

"Efter all möda och tid bolaget lagt på förhandlingar med ett antal olika parter
känns detta som ett viktigt steg. Jag vill dock understryka att som oftast i stora affärer av den här typen, återstår mycket arbete innan affären helt är avslutad. Därför uppmanar jag alla investerare att agera med eftertanke", kommenterar Max Renard, styrelseordförande i Interfox Resources.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -