Crowdsoft
SvD Börsplus avråder starkt från att teckna Crowdsoft och Videoburst (Finwire)

2016-06-07 11:10
SvD Börsplus är mycket skeptisk till Crowdsoft och Videoburst efter att ha träffat bägge bolagen som just nu genomför nyintroduktioner på Aktietorget. Analyshusets bedömning är att bolagen blir publika alldeles för tidigt i sin utveckling och att det finns en rad tveksamheter kring bolagen. Det framgår av en kommentar daterad i lördags.

Crowdsoft har inga betalande kunder och inga intäkter. Ledningen och flera personer i styrelsen har i närtid plockat ut miljonersättningar ur bolaget. Flera ägare har lånat ut pengar till bolaget och en stor del av emissionslikviden ska gå till att lösa dessa lån. Ränteläget är här runt 24 procent per år

Videoburst har har i princip ingen omsättning men presenterar sig som att man gjort stor succé på marknaden. Prospektet visar på osannolika uttalanden och hemsidan fungerar dåligt, vilket är problematiskt för ett bolag som påstår sig hålla på med molntjänster.

Börsplus rekommendation är att absolut inte teckna sig i dessa två nyintroduktioner. Vidare framhålls att den kraftiga vågen av introduktioner i Sverige är hemmasnickrad. I USA är börsnoteringsåret 2016 hittills det sämsta sedan 2009.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -