Transtema
Transtema fortsätter spana efter förvärv efter två förvärv i januari - vd (Finwire)

2016-01-28 14:21
Data- och telekommunikationsbolaget Transtema förvärvar fiberläggaren Datelab i Örebro med 20-talet anställda för 10 miljoner kronor. Förvärvet omsätter 25 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 10 procent. Tidigare i januari förvärvades Fibergruppen som omsätter 50 miljoner kronor.

I och med förvärvet är Mölndalsbolaget Transtema i stort sett att räkna som en nationell aktör, säger bolagets vd Magnus Johansson till Finwire:

- Om vi pratar om förmåga att ta uppdrag och projekt är vi där, men när det gäller drift och underhåll är det lite längre resvägar. Vi skulle vilja ha lite mer runt Malmö, övriga Skåne och i sydöstra Sverige. Det är inte där det händer mest i landet, men ändå.

Hur ska ni göra för att täcka de vita fläckarna?

- Vi jobbar både organiskt och tittar på tänkbara förvärv. Vi vet inte var det landar. Det kan hända att man springer på några riktigt bra gubbar som man anställer, eller så hittar vi något fint bolag. Den processen har rullat på sedan vi blev noterade.

Men inga pågående samtal?

- Vi har hela tiden den här typen av arbete på gång. Sedan kan det vara mer eller mindre hett. Den här processen lever sedan vi blev noterade och kommer leva framöver.

Marcus Ålsnäs
Nyhetsbyrån Finwire

Transtema Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -