DOMETIC
STARK STÄLLNING OCH TILLVÄXTTREND LOCKAR JEFFERIES (Direkt)

2016-01-11 09:19

STOCKHOLM (Direkt) Jefferies inleder bevakning av Dometic med rekommendationen köp och riktkurs 65 kronor.

Det framgår av en analys på måndagen.

Av Dometics försäljning är drygt 60 procent utrustning till husbilar (RVs) och bolaget har en mycket stark ställning, resonerar banken. Marknadsandelen skiljer sig mellan region- och produktområde, men Dometics har en hög andel, 30-50 procent, i de flesta OEM-verksamheterna. Dessa är niche-marknader med höga tekniska krav som generellt sett är för små för att locka inhemska aktörer, påpekar Jefferies.

Vidare har Dometic ovanligt stort exponering mot eftermarknaden, jämfört med andra kapitalvarubolag, och det tycker Jefferies är en stor positiv faktor då eftermarknadsförsäljning är mycket mindre cyklisk och mer lönsam än OEM-försäljning.

"Vi tror att RV-marknaden erbjuder god tillväxtpotential då människor lever lägre och söker en mer aktiv livsstil. OEM-marknaden är cyklisk men återhämtar sig nu i Europa och fortsätter att växa i USA", skriver Jefferies.

Jefferies spår att Dometics organiska tillväxt i år blir cirka 5 procent, på grund av gynnsamma konsumenttrender. Riktkursen 65 kronor baseras på 14 gånger 2016 ev/ebit, vilket är en 30-procentig premie mot sektorn.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927
Nyhetsbyrån Direkt


Dometic Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -