BANG & OLUFSEN
BANKER HÖJER REKOMMENDATIONER EFTER BUDNYHET (Direkt)

2015-11-27 09:42

STOCKHOLM (Direkt) Både Nordea och Sydbank höjer sina rekommendationer till behåll från sälj för Bang & Olufsen efter torsdagens meddelande från bolaget om pågående buddiskussioner.

Det skriver danska Ritzau på fredagen.

Båda banker påpekar att avgörande för höjningen är huruvida diskussionerna utmynnar i ett faktiskt bud.

Ett sådant, med positiv styrelserekommendation, tror Sydbank skulle kunna lyfta kursen med ytterligare 20-34 procent utöver torsdagens stängningskurs, 72:50 danska kronor efter en 30,6-procentig uppgång. Det motsvarar en riktkurs på 87-97 kronor.

Om så inte sker tror Sydbank på ett fall på ungefär lika många procent, och noterar att förhandlingarna tycks vara i ett mycket tidigt, och därmed osäkert, skede.

Sydbank tror vidare att det är fråga om en industriell köpare, och inte till exempel en riskkapitalfond, som skulle kunna förse Bang & Olufsen med de skalfördelar företaget är i behov av. Berlingske Business uppger med hänvisning till källor att intresset för bolaget kommer från 2-3 industriella spelare.

Nordeas analytiker säger sig vara överraskad av att dialogen kommer nu, eftersom Bang & Olufsen tycks ha varit till salu i två år.

Danske Bank, som upprepar sin köprekommendation för hifi-tillverkaren, och anser att ett bud borde uppgå till minst 4,3 miljarder danska kronor, eller 100 kronor per aktie. Riktkursen höjs dock till något mindre än så, 95 kronor, från tidigare 70 kronor.

Bang & Olufsens styrelseordförande Ole Andersen säger till Berlingske Business, i en intervju publicerad på fredagen men genomförd innan buddiskussionerna blev kända, att "det vore synd om Bang & Olufsen inte skulle lyckas realisera sin potential och bevara sin danska plattform".

Bang & Olufsen-aktien handlades under fredagsmorgonen ned 2 danska kronor, eller 2,8 procent, till 70:50 danska kronor.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920
Nyhetsbyrån Direkt


Bang & Olufsen - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -