ANDERSSON
KÄNNER SJÄLV "TILLTAGANDE ORO" ÖVER BOSTADSMARKNAD (Direkt)

2015-11-26 16:39

STOCKHOLM (Direkt) EU-kommissionen meddelade på torsdagen att de startar en granskning av Sverige på grund av de höga hushållsskulderna och den risk för makroekonomisk instabilitet som det medför.

Finansminister Magdalena Andersson "känner själv en tilltagande oro" över situationen på bostadsmarknaden, speciellt efter allt fler indikationer på att det också kan finnas spekulation i priserna.

"Jag är tilltagande oroad. Vi följer utvecklingen väldigt noga och vi måste naturligtvis vara beredda att vidta ytterligare åtgärder om det blir nödvändigt", sade hon till journalister på torsdagen.

Hon noterade att det förra veckan kom siffror om att prisuppgången på bostäder dämpats, men att det är helt klart att läget är bekymmersamt. Hon vill också höra mer om Finansinspektionens nya förslag om lån i förhållande till inkomsten.

På en fråga om hur finansdepartementets arbete går med att hitta ny finansiering för att möta de ökade kostnaderna för flyktingsituationen svarade Magdalena Andersson att arbetet pågår och att det har "kommit långt".

Sofia Polhammer +46 8 5191 7937
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -