ETP
INTENSIV HANDEL I FINGERPRINT CARDS (Direkt)

2015-11-25 10:49

STOCKHOLM (Direkt) Stockholmsbörsen fick ny fart på onsdagen och index över de 30 mest omsatta aktierna visade god styrfart under de inledande handelstimmarna. Vid 10.40 visade OMXS30 en uppgång på 0,9 procent och det innebar att index åter tagit sig över 1.500-nivån till noteringen 1.502.

ETP-marknaden handlade också övervägande för uppgång i index, men inte med någon tydlig övertygelse. Den sammanlagda positioneringen visade 53/47 med övervikt då för indexuppgång.

http://i.direkt.se/151125/521129501.png

Fingerprint Cards fortsätter att handlas intensivt, både på börsen och ETP-marknaden. På den senare var för övrigt en minifuture (long) med tre gångers hävstång det mest omsatta värdepapperet på NGM under förmiddagen.

Aktien var samtidigt upp cirka 2 procent, hjälpt bland annat av bekräftelsen på att Fingerprint Cards kommer att inkluderas i Europaindexet Stoxx600. Andra svenska aktier som inkluderas är Nibe och Unibet.

I dagens ETP Direkt går Tobbe Rosén från Vinnarbyrån igenom ledande index inför det stundande månadsskiftet. När det gäller OMXS30 ser han möjligheter till uppgång, även om det inte saknas varningsflaggor. Även råolja (brent), guld och valutaparet EURUSD gås igenom av Tobbe Rosén.

Länk till dagens ETP Direkt:

https://www.youtube.com/watch?v=BfoygXUGIVg


Fingerprint Cards B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -