MEDICA NORD
FÖRETAGARFAMILJ KÖPER QV:S HELA AKTIEPOST (Direkt)

2015-05-25 08:57

STOCKHOLM (Direkt) NGM-bolaget Medica Nord meddelar att QV Invest säljer samtliga sina aktier, uppgående till 35 miljoner, till en småländsk företagsfamilj som representeras av TJ Gruppen och Jool Invest.

Villkoren för förvärvet innebär att köparna betalar en fast köpeskilling vid förvärvet samt en tilläggsköpeskilling när aktiekursen når 75 öre, om detta sker senast den 31 december 2016.

TJ Gruppen, som är baserat i Växjö, grundades 1954 av Tage Johansson och är moderbolag i koncernen. Den huvudsakliga verksamheten finns inom fastighetsförvaltning och uthyrning av fastigheter, samt värdepappershandel. Jool Invest grundades 2008 med huvudsaklig verksamhet inom träindustri, värdepappershandel och finans. De två har stora intressen i bland annat Gotlandsbolaget, Lessebo Papper och Lammhults Design.

"Vi har gjort affärer och placeringar sedan 1970-talet och ser Medica Nord som en strategisk långsiktig placering i en bransch som växer. Vi som köpare är stabila och långsiktiga ägare, med en vilja att hjälpa Medica Nord att nå målen som satts upp, både vad gäller tillväxt och lönsamhet", kommenterar Göran Johansson som företräder köparna.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -