BÖRS
CFD-MÄKLAREN PLUS500 RASADE PÅ PENNINGTVÄTTSNEDSLAG (Direkt)

2015-05-19 09:18

STOCKHOLM (Direkt) Den israeliska CFD-mäklaren Plus500, noterad på Londonbörsens AIM-lista, rasade 36 procent på måndagen efter att en undersökning om penningtvätt föranlett en frysning av ett ospecificerat antal brittiska kundkonton.

Det rapporterar flera internationella media.

"Vi har inget alternativ till att sätta ditt tradingkonto under restriktioner till dess att vi har lyckats genomföra en fullständig genomgång av den information och dokumentation vi har om dig", skrev Plus500 på sin hemsida.

Bolagets kunder har fortfarande möjlighet att upprätthålla eller stänga öppna positioner. Däremot har de inte möjlighet att göra nya affärer, sätta in eller ta ut pengar så länge undersökningen pågår, enligt Financial Times.

Plus500 erbjuder kunder kontrakt för olika valutor, aktier, index, ETF:er och råvaror - både genom så kallade contracts for differences (CFD) och genom spreadbetting.

Bolagets tillvägagångssätt för att verifiera kunder är att de först vid uttag av pengar avkrävs dokumentation. Runt 45 procent av dess brittiska kunder har genomgått en elektronisk verifieringsprocess, men "full dokumentation" avkrävs nu alltså innan kunderna kan agera fullt ut.

"Insatta medel har placerats på särskilda kundkonton hos stora finansiella institut till dess att uttag tillåts", rapporterar Bloomberg News att bolaget meddelat sina kunder.

Plus500 för nära dialog med den brittiska regleraren, Financial Conduct Authority.

Trots måndagens kraftiga kursfall ligger de investerare som var med vid listningen av Plus 500 under 2013 fortfarande med 120 procents vinst, enligt Financial Times.

Andreas Joons +46 8 5191 7918
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -