BIOLIGHT
VD FLAGGAR FÖR BRANT FÖRSÄLJNINGSÖKNING HELA 2015 (Direkt)

2015-03-16 10:12

STOCKHOLM (Direkt) Biolight, som är verksamt inom inflammationsbehandling med infrarött ledljus, spår att mars blir bolagets starkaste månad någonsin med en "tresiffrig procentmässigt ökad försäljning" jämfört med mars i fjol.

Försäljningen steg med 85 procent från årsskiftet till den 11 mars jämfört med fjolåret.

Det sade vd Jenny Carenco vid G&W:s småbolagsfrukost på måndagen efter att ha redogjort för att bolaget sedan ett drygt år har ett försäljnings- i stället för teknikfokus.

"Och så ska det fortsätta", sade hon om försäljningsökningen i mars, som alltså spås bli åtminstone fördubblad ("tresiffriga procenttal", dvs minst 100 procent).

Under 2014 steg Biolights omsättning med 51 procent jämfört med 2013, men bolaget gick trots att kostnaderna inte steg alltjämt med förlust. I bokslutskommunikén tidigare i år uppgav bolaget att det tror på lönsamhet 2015.

Bland åhörarfrågorna märktes en om eftermarknadens storlek: obefintlig, enligt vd, eftersom produkterna, en sorts handhållna ljusapparater för 32.000 kronor plus moms, håller så länge och saknar förbrukningsartiklar. Däremot, sade Jenny Carenco, kommer Biolight då och då med nya produkter.

I Sverige köper de flesta kunder sin Biolightapparat med ett hyresupplägg arrangerat av Svea Ekonomi, sade hon också. I Frankrike köper de flesta däremot apparaten kontant.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920
Nyhetsbyrån Direkt


LightAir - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -