På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

H&M
UBS VARNAR FÖR PRESSAD BRUTTOMARGINAL (Direkt)

2015-03-11 11:20

STOCKHOLM (Direkt) H&M bedöms inte vara villigt att föra vidare de negativa valutaeffekter bolaget drabbas av till sina slutkunder då detta skulle riskera den positiva jämförbara försäljningsutvecklingen.

Det resonemanget för UBS i en färsk analys med rubriken "Oro för bruttomarginalen dyker upp igen" och där rekommendationen för H&M sänks till sälj, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.

"Det stora samtalsämnet kommer på nytt att bli bruttomarginalen givet eurons väsentliga försvagning gentemot dollarn. Vi tror inte H&M kommer att föra vidare den prishöjning som krävs för att motverka valutaeffekten", skriver UBS och bedömer att den negativa effekten på bruttomarginalen blir 1,5 procentenheter 2015 och ytterligare 1 procentenhet 2016.

Banken sänker sina prognoser för H&M:s vinst per aktie med 6 procent för 2015 och med 10 procent för 2016 och uppger att man därmed hamnar 3 respektive 7 procent under konsensus.

Mats Torgander +46 8 5191 7915
Nyhetsbyrån Direkt


Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -