OPUS
DREW GER TILLGÅNG T VIKTIG TEKNIK FORDONSKOMMUNIKATION (Direkt)

2015-02-13 08:32

STOCKHOLM (Direkt) Förvärvet av Drew Technologies innebär att Opus Inspection får tillgång till den viktiga OBD-tekniken som bolaget använder på flera marknader.

Opus beskriver det som en teknik som är av stor vikt för Opus Inspections framtida globala produkt- och tjänsteutbud, bland annat på den amerikanska bilprovningsmarknaden.

"På både kort och medellång sikt ser vi att Drew Tech och Opus Inspection passar väldigt väl ihop strategiskt sett då fordonskommunikation kommer att bli en betydande del av bilprovningsprogram", säger Lothar Geilen, vd för Opus Inspection.

Drew Tech med huvudkontor i Ann Arbor, Michigan, USA grundades 1996 och har utvecklats till en ledande leverantör av OBD-utrustning för fordonsanalys och diagnossystem till fordonstillverkare, verkstäder, bilförsäljare och bilprovningsstationer globalt.

All produktutveckling, design och slutlig produktion sker i Ann Arbor. Företaget ligger i framkant inom den senaste OBD-tekniken som används för att besiktiga fordon för både miljö- och säkerhetskontroll av fordon, heter det i pressmeddelandet.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -