MOBILA BETALNINGAR
GOOGLE OCH FACEBOOK SÄGS LETA FÖRVÄRV (Direkt)

2015-01-30 11:12

STOCKHOLM (Direkt) Temperaturen inom mobila betalningar stiger när jättar som Apple, Google och Amazon tävlar om att ta tätpositionen i den snabbväxande sektorn. Förvärv är att vänta enligt analytiker.

Det rapporterar Financial Times på fredagen.

Google sägs förhandla om ett förvärv av Softcard, ett bolag inom mobila betalningar som har flera amerikanska mobiloperatörer som ägare och som värderas till cirka 100 miljoner dollar. Google förvärvsförsök kan ses mot bakgrund av att sökjättens försök att etablera Google Wallet verkar ha floppat i konsumentledet.

Vidare har Ebay planer på att knoppa av betalningsföretaget Paypal, som har 150 miljoner användare, senare under året. Facebook sägs också vara på jakt efter förvärv inom sektorn.

"Folk vet att utvecklingen går mot mobila betalningar, och de vill inte hamna i bakvattnet", säger Rick Diamond, ansvarig för investmentbanken JP Morgans affärer inom tekniktjänster, till den brittiska tidningen.

Bland de lite mindre företagen i sektorn nämns Dwolla och Paydiant där den senare är försöker utmana Apple Pay som just nu verkar leda utvecklingen i sektorn i USA. Det är mer troligt att Dwolla och Paydiant blir förvärvade än att duon själv förvärvar, skriver Financial Times.

Martin Hävner +46 8 5191 7919
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -