SAMSUNG
SKIFTAR TELEFONSTRATEGI FÖR ATT TACKLA SVAGT RESULTAT (Direkt)

2014-10-30 10:39

STOCKHOLM (Direkt) Den sydkoreanska telekom- och elektronikkoncernen Samsung ska skifta strategi för sin mobiltelefonverksamhet efter att bolagets resultat för det tredje kvartalet försvagats rejält.

Bolaget ska nu satsa mer på sin telefonportfölj inom de lägre prissegmenten för att lyfta sin konkurrenskraft prismässigt.

"Mellan- och lågprismarknaden växer snabbt, och vi planerar att svara aktivt för att kunna dra nytta av den tillväxten", sade Samsungs vice chef Kim Hyun-joon vid en analytikerkonferens på torsdagen, enligt Reuters.

Under det tredje kvartalet föll Samsungs rörelseresultat med 60 procent till 4.100 miljarder koreanska won. Det var i linje med bolagets preliminära resultat, som bolaget meddelade i samband med en vinstvarning tidigare i oktober.

Samsung räknar med att resultatet återhämtar sig under fjärde kvartalet, med stöd av en stark efterfrågan på tv-apparater och minneschip.

Enligt Samsungs ir-chef Robert Yi kommer bolaget lansera nya mellanprismodeller inom telefonsegmentet under fjärde kvartalet.

Enligt Strategy Analytics sjönk Samsungs andel av den globala smartphonemarknaden till 24,7 procent tredje kvartalet, från 35 procent motsvarande kvartal i fjol.

Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -