OPUS
ORGANISK OCH FÖRVÄRVAD TILLVÄXT LYFTER RESULTAT (Direkt)

2014-08-21 08:27

STOCKHOLM (Direkt) Bilprovningsföretaget Opus andra kvartal präglas av en god tillväxt av både volymer och marginaler. Organiskt har bolaget växt med 4 procent jämfört med fjolåret, samtidigt som förvärvet av amerikanska Envirotest nu ger avtryck i resultatet.

Det skriver vd Magnus Greko i halvårsrapportens vd-ord.

"Under andra kvartalet har fokus legat på kontrakten i New York, North Carolina och Virginia samtidigt som integrationen av Envirotest fortsätter enligt plan", skriver han.

Dock framgår att en protest från tredje part har inlämnats mot den avsiktsförklaring som delstaten Illinois gett om att teckna ett bilprovningskontrakt med Opus.

Inom segmentet Bilprovning Sverige är det andra kvartalet säsongsmässigt det starkaste. Segmentet levererar en omsättningstillväxt om cirka 4 procent med bibehållen marginal.

"Marknaden har påverkats negativt av att besiktning av dragkrokar inte lägre behövs sedan slutet av 2013. Därtill har nya besiktningsstationer öppnats av konkurrenter vilket påverkar våra marknadsandelar negativt", noterar Magnus Greko, som dock gläds åt att Bilprovning Sverige "nästan" behållit sin marknadsandel.

I Opus utrustningsdivision har försäljningen i fortsatt att återhämta sig och omsättningen ökade med omkring 10 procent jämfört med motsvarande kvartal 2013. Ebitda-marginalen har förbättrats från första kvartalet, vilket inkluderade extraordinära kostnader, och uppgår i andra kvartalet till cirka 7 procent, skriver vd:n.

Opus Group redovisade på torsdagsmorgonen ett resultat efter skatt på 49,1 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014 (21,4). Rörelseresultatet ebitda blev 88,8 miljoner kronor (46,2) och ebitda-marginalen blev 21,9 procent (17,7).

Nettoomsättningen steg till till 404 miljoner kronor (256).

Michael Bernander +46 8 5191 7917
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -