NEW YORK
NÅGOT LÄGRE EFTER STATISTIK, DJIA -0,1% (Direkt)

2014-04-23 17:57

STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna handlades något lägre vid 18-tiden på onsdagen, efter sex raka handelsdagar av uppgångar för S&P 500 och Nasdaq. Svag industri- och bostadsstatistik minskade riskaptiten hos investerarna, vars uppmärksamhet också riktades mot en rad bolagsrapporter.

Strax före klockan 18.00 var både Dow Jones Industrial Average och det bredare S&P 500 ned 0,1 procent till indexnivåerna 16.496 respektive 18.778. Tekniktunga Nasdaq Composite föll samtidigt 0,5 procent till 4.143.

Omsättningen uppgick till 230 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 760 miljoner på Nasdaq.

På statistikfronten inkom Markits snabbestimat över inköpschefsindex för mars under förväntningarna. Än svagare var kanske det amerikanska handelsdepartementets statistik över försäljningen av nya enfamiljshus i landet, som visade en nedgång i försäljningen om 14,5 procent i mars, att jämföra med en väntad uppgång om 2,3 procent.

I botten inom Dow Jones hittades rapporterande AT&T:s aktie, med en nedgång på 2,8 procent. I onsdagens siffror, där resultatet inkom i linje med förväntan, upprepades helårsprognosen om en vinsttillväxt med "medelhöga ensiffriga procenttal". Enligt Bloomberg News prognossammanställning hade marknaden räknat med en tillväxt på 9 procent, och vissa därmed med en höjning av den tidigare prognosen.

Den täta rapportagendan fortsätter på onsdagskvällen svensk tid. Efter USA-börsernas stängning lämnar bland andra Apple, Facebook, Varian och Texas Instruments resultatbesked.

Osvald Wiklander +46 8 5191 7910
Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -