AFRICA OIL
VD TROR SIG FÅ ÖVER 85 KR/AKTIE REDAN I DAG - AFV (Direkt)

2014-01-29 09:50

STOCKHOLM (Direkt) Africa Oils vd Keith Hill bedömer att han skulle kunna få över 85 kronor per aktie vid en försäljning av bolaget i dag, även om en försäljning inte är aktuell för närvarande.

Det säger han i en intervju i det nya numret av Affärsvärlden.

I intervjun upprepar han budskapet om att oljeprospekteringsbolaget inte har för avsikt att på egen hand kommersialisera den olja som hittats.

Keith Hill står därför fast vid att Africa Oil behöver ta in ett av de riktigt stora oljebolagen eller ett stort statligt bolag - antingen för att betala för hela utbyggnaden eller kanske köpa Africa Oil i sin helhet.

"Om de köper hela bolaget eller bara vissa tillgångar beror på hur framgångsrika vi är när det gäller att hitta helt nya oljebassänger i år", säger Africa Oils vd i intervjun.

I princip alla större oljebolag utom BP har varit i kontakt med Keith Hill för att visa intresse, vilket han sagt tidigare i intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

"BP har inte hört av sig. Jag vet inte varför. Men det spelar ingen roll. Jag ska inte sälja. Lukas och jag vill inte vara de som hade något som var stort som Nordsjöfälten, borrade några testhål och sedan sålde för tidigt", fortsätter Keith Hill.

På onsdagsmorgonen handlades Africa Oil-aktien till 50:50 kronor.


Henrik Svensson +46 8 5191 7924
Nyhetsbyrån Direkt



Africa Oil Corp. - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -