AFRICA OIL
OLJEKOLONN AGETE TJOCKARE ÄN VÄNTAT - VD (Direkt)

2013-11-25 11:12

STOCKHOLM (Direkt) Africa Oils kenyanska oljefynd, Agete, var tjockare än vad bolaget självt förväntat sig.

Det uppger oljeprospekteringsbolagets vd Keith Hill i en skriftlig kommentar till Nyhetsbyrån Direkt apropå fredagens oljefynd om nettokollon på 100 meter. Dock är det inte samma sak som att det med säkerhet skulle höja bolagets oljeresurser.

På frågan om förra veckans fynd skulle vara kommersiellt hänvisar han till att Africa Oil redan för fynden i Ekales och Agete nått brytpunkten för kommersiella mängder i det kenyanska området och att de senaste fyndigheterna bara förbättrar utgångsläget.

Vad gäller reservoarkvaliteten anser vd det för tidigt att göra någon jämförelse hur bra den skulle vara eller om påståendet om att det är den bästa kvalitén bolaget stött på hittills skulle visa sig vara sant.

"Vi måste genomföra flödestester och fullständiga analyser innan vi kan göra några sådana jämförelser", kommenterar han.

Keith Hill menar även att det är för tidigt att dra någon slutsats huruvida Agete hänger samman med den närliggande fyndigheten Twiga South och på så sätt skulle kunna utgöra ett jättefält. Utvärderingsborrningar skulle dock kunna svara på den frågan.

Africa Oils resursuppdatering per den sista december bedöms bli publicerat i februari eller mars nästa år då även ett precist intervall för Agete-fyndigheten väntas, enligt vd.

Keith Hill finner fredagens kursreaktion på 7 procent på Stockholmsbörsen i linje med hans egna förväntningar.

Affärstidningen Business Daily Africa rapporterade redan på torsdagskvällen om Agete-fyndet med hänvisning till uttalanden från Kenyas kabinettsekreterare för energifrågor och att han i sin tur blivit informerad redan på torsdagsmorgonen av operatören Tullow och sedan underrättat energiutskottet i landets parlament.

Finns det någon risk för informationsläcka här?

"Kabinettsekreteraren uttalade sig på torsdagen och så fort vi fått kännedom om det offentliggjorde både vi och Tullow pressmeddelanden", kommenterar Keith Hill.


Henrik Svensson +46 8 5191 7924
Nyhetsbyrån Direkt



Africa Oil Corp. - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -