LUCARA
STORT INTRESSE FÖR AUKTION, MEN SVAG MARKNAD - MÄKLARE (Direkt)

2013-11-01 09:57

STOCKHOLM (Direkt) Den specialförsäljning av stora och ovanliga rådiamanter som gruvbolaget Lucara Diamond ska hålla i slutet av november har redan mött stort intresse bland de potentiella köparna.

Fokus är på den jättesten om 257 carat som bolaget utvann i september, men en rad andra intressanta objekt ska också säljas.

Det säger Philip Hoymans vid mäklarfirman Bonas i Antwerpen, som sköter auktionsprocessen.

"Det är en mycket fin samling. Ryktet om försäljningen har redan nått marknaden och vi har fått en rad samtal från olika intressenter", säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Marknaden för rådiamanter har varit svajig sedan i början på sommaren, med vikande efterfrågan på slipade diamanter och stora problem för de indiska sliperierna i spåren av den försvagade indiska rupien. Det hindrar dock inte att Philip Hoymans är optimistisk inför den kommande specialauktionen.

"Marknaden är inte särskilt stark för närvarande, men det här är något alldeles extra. Efterfrågan på ovanliga stenar är fortsatt stark", säger han.

Totalt säljs 14 rådiamanter, varav fem är större än 100 carat. Stenarna visas i diamanthuvudstaden Antwerpen 15-25 november. Själva försäljningen sker den sista dagen i visningsperioden.

Lucara höll också en ordinarie auktion på måndagen 28 oktober. Resultatet av denna återspeglar den svagare diamantmarknaden, men var med det i åtanke väl inom förväntningsbilden, enligt Philip Hoymans.

"Prisnivån var lite lägre, helt klart, vilket var väntat. Jag har svårt att se någon prisuppgång för de ordinarie kvaliteterna i närtid", säger han.

Lucara Diamond mötte dock stort intresse från marknaden även för denna auktion.

"Vi hade 145 potentiella besökare på visningen. Det har aldrig hänt förut. Lucara röner allt större förtroende i marknaden", säger mäklaren.

Lucara redovisar numera resultatet av de ordinarie försäljningarna endast i samband med kvartalsrapporteringen.


Michael Bernander +46 8 5191 7917
Nyhetsbyrån Direkt



Lucara Diamond Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -