BrainCool
BrainCool AB (publ) – BrainCool™ System erhåller marknadsgodkännande i Thailand (MFN)

2024-04-02 13:27

BrainCool AB (publ) har nu erhållit marknadsgodkännande för BrainCool™ System i Thailand. Det har den thailändska läkemedelsmyndigheten meddelat. Detta innebär att ZOLL®, som har ett distributionsavtal med BrainCool, nu kan börja marknadsföra och sälja BrainCool™ System på den thailändska marknaden.

Enligt ett distributionsavtal mellan ZOLL® och BrainCool kommer ZOLL® att marknadsföra och sälja BrainCool™ System i fem ASEAN-länder – Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesien och Filippinerna – samt Taiwan och Pakistan.

BrainCools VD Jon Berg kommenterar:
- ”Thailand valdes ut som den första marknaden för godkännande enligt vår regulatoriska plan och vi har arbetat intensivt med de thailändska myndigheterna för att uppfylla kraven. I och med godkännandet är vi nu redo att leverera de första systemen till ZOLL® för den thailändska marknaden.”

Regelverket för ASEAN-länderna är harmoniserat i gemensamma direktiv för medicinska produkter enligt ASEAN Medical Device Directive (AMDD). Harmoniseringsprocessen befinner sig i olika skeden i länderna. BrainCool påbörjar nu ansökningsprocesserna för godkännande i de andra länderna. Godkännandet i Thailand kan underlätta processerna i de andra ASEAN-länderna enligt direktiven i AMDD.

Kontakt
För mer information
Jon Berg - VD
+46 722 50 91 19
E-mail: jon.berg@braincool.se

Om oss
BrainCool AB (publ) är ett innovativt medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer ledande medicinska kylningssystem för indikationer och områden med betydande medicinska mervärden inom sjukvården. BrainCool AB (publ) har sitt säte i Lund.
Aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market, under kortnamnet “BRAIN”.
Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

BrainCool - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -