Lumito
Valberedning i Lumito utsedd inför årsstämma 2024 (MFN)

2023-12-21 08:30

Valberedningens ledamöter inför Lumitos årsstämma 2024 har nu utsetts.

I enlighet med instruktionen för valberedningen som beslutades av årsstämman 2023 ska Lumitos valberedning bestå av tre ledamöter. Valberedningen ska bildas genom att styrelsens ordförande, baserat på ägarstatistik per den sista bankdagen i september från Euroclear Sweden AB, kontaktar de tre röstmässigt största aktieägarna, vilka vardera har rätt att utse varsin representant att utgöra valberedning.

Valberedningen har följande sammansättning:

  • Mats Olsby, valberedningens ordförande
  • Masoud Khayyami, MTT Capital AB och Cardeon AB
  • Håkan Andersson

Valberedningens huvuduppgift är att ta fram förslag till styrelseledamöter samt styrelsearvoden. Vidare ska valberedningen lämna förslag till revisor, ordförande till stämman och, i den mån det anses nödvändigt, ändringar i instruktionen för valberedningen.

Aktieägare som vill lägga fram förslag till valberedningen kan göra detta per e-post till valberedning@lumito.se eller skriftligen till följande adress:

Lumito AB
Att: Valberedningen
Mårtenstorget 5
223 51 Lund

Förslagen ska ha inkommit till valberedningen senast den 29 februari 2024.

Valberedningens förslag kommer att presenteras i god tid innan årsstämman och offentliggöras på bolagets hemsida i samband därmed.

Årsstämman kommer att äga rum tisdagen den 7 maj 2024 på Lumitos kontor, Mårtenstorget 5, Lund.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Styrelseordförande Urban Widén
e-post: urban.widen@bluepartner.se

Lumito

Lumito är specialiserat inom medicinsk teknik för digital patologi. Genom sin egenutvecklade och patenterade teknik vill Lumito ge vårdgivarna ett kraftfullt verktyg för att möta kraven på snabb och säker vävnadsdiagnostik i den individanpassade sjukvården. Tekniken möjliggör bilder med större kontrast där oväsentlig bakgrundsinformation sorteras bort, vilket gör det lättare för patologer och forskare att finna cancerindikationer. Tekniken som baseras på uppkonverterande nanopartiklar (UCNP - Up Converting Nano Particles) har förutsättningar att väsentligt förbättra diagnostiken av vävnadsprover genom högre kvalitet av analyserna och kortare analystider. Metoden har flera potentiella användningsområden, men i första hand har Lumito valt att fokusera på digital patologi och först på en lansering av SCIZYS by Lumito för forskningslaboratorier. Bolaget är en spinoff från en forskargrupp vid Lunds universitets avdelning för atomfysik och lasercentrum. www. lumito. se.
 
Aktien handlas på NGM Nordic SME, under namnet LUMITO och Mangold Fondkommission AB är bolagets Mentor.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Lumito - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -