ZignSec
Kommuniké från årsstämman 2023 i ZignSec (MFN)

2023-06-30 15:30

Årsstämman i ZignSec (publ), 559016-5261 (”Bolaget”), ägde rum idag den 30 juni 2023. Stämman beslutade i samtliga föreslagna ärenden i enlighet styrelsens tidigare offentliggjorda förslag. Nedan följer en sammanfattning av de huvudsakliga beslut som fattades.

Fastställande av resultat- och balansräkning

Årsstämman fastställde resultat- och balansräkningen såsom dessa intagits i årsredovisningen och koncernredovisningen för räkenskapsåret 2022.

Dispositioner beträffande resultatet

Årsstämman beslutade att resultatet för räkenskapsåret 2022 ska överföras i ny räkning.

Ansvarsfrihet

Årsstämman beslutade att bevilja var och en av styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för 2022 års förvaltning.

Styrelse och revisor

Årsstämman beslutade i enlighet med framlagda förslag att ett styrelsearvode ska utgå med totalt 500 000 SEK, varav 200 000 kronor till styrelseordförande och 100 000 kronor vardera övriga styrelseledamöter som utses av årsstämman. I syfte att möjliggöra att styrelsen, under perioden fram till nästa årsstämma, ska kunna ge enskilda ledamöter i uppdrag att särskilt arbeta med utvecklingen av Bolagets bolagsstyrningsfunktioner, till exempel i form av kommittéer, inom områden som ledarskap, ekonomi, regelefterlevnad och IT-frågor med mera beslutades att ett extra arvode om sammanlagt 300 000 kronor får utgå för tiden fram till nästa årsstämma, fördelat på högst tre ledamöter, i den mån styrelsen beslutar om nämnda uppdrag. Det beslutades, i förekommande fall, om ersättning till ledamöter i revisionsutskottet med 60 000 kronor till var och en utav ledamöterna. Det beslutades att revisorsarvode ska utgå enligt löpande och godkänd räkning.

Det beslutades att styrelsen ska bestå fyra ledamöter och att omvälja Pär Kastengren, Alex Noton och Marie-Louise Gefwert som ordinarie styrelseledamöter samt att välja in Abdalla Kablan som ny ordinarie styrelseledamot. Det beslutades att välja Marie-Louise Gefwart som styrelseordförande.

Det beslutades vidare att, till slutet av nästa årsstämma utse det registrerade revisionsbolaget Ernst & Young Aktiebolag till Bolagets revisor med det med auktoriserade revisorn Catrine Holmstrand som huvudansvarig revisor till dess att annat meddelas.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler

Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma besluta att emittera nya aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Det totala antalet aktier som omfattas av emissioner med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt får, efter sådana emissioner, utgöra en total utspädning om högst tjugo (20) procent av aktierna i Bolaget vid första gången bemyndigandet används.

För mer information, vänligen kontakta:

Glenn Mac Donald, VD
Tel: +31 647 19 26 22 
glenn.macdonald@zignsec.com

Om ZignSec
ZignSec är en teknikkoncern inom den snabbt växande RegTech-branschen. Företaget tillhandahåller en SaaS-plattform med digitala realtidslösningar för kundkännedom och ID-verifiering med global räckvidd. Lösningarna används av företag som i sin tur kan optimera sina processer för att "onboarda" både företagskunder och konsumenter och samtidigt säkerställa efterlevnad av ständigt föränderliga lokala och globala regulatoriska krav för Know Your Customer (KYC) och Anti Money Laundering (AML).

Nasdaq First North Ticker Symbol: ZIGN

Certified Adviser: Eminova Fondkommission AB, Tel: +46 8 684 211 00


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

ZignSec - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -