Sensec
Sensec: Omsättningsmålet för helåret 2021 uppnås ej på grund av uppskjutna affärer - Dock fortsatt god lönsamhet (beQuoted)

2022-01-18 15:20

OMSÄTTNINGSMÅLET FÖR HELÅRET 2021 UPPNÅS EJ PÅ GRUND AV UPPSKJUTNA AFFÄRER - DOCK FORTSATT GOD LÖNSAMHET

Sensec Holding AB (publ) ("Bolaget") aviserade den 18 maj 2021 att man hade för avsikt att uppnå en omsättning om minst 150 MSEK med en EBITDA-marginal om 10 %. Till följd av pandemin så har ett antal större affärer skjutits upp till detta år som i sin tur påverkat omsättningen negativt under föregående år. Detta har resulterat i att det kommunicerade omsättningsmålet om 150 MSEK under 2021 inte kommer att uppnås.

Den övergripande orsaken till det missade omsättningsmålet är en större affär med Försvarsmakten i Norge som till följd av pandemin har skjutits upp till 2022. Det här är en viktig affär för Bolaget som man har stor tro på att kunna slutföra under detta år. Andra faktorer som påverkat omsättningen negativt är affärsområdet Defence som inte levererat enligt förväntningarna samt affärsområdet Perimeter Protection och ett par andra segment som haft en del motgångar till följd av pandemin.

Lönsamheten är dock fortsatt mycket god och Bolaget ser ingen anledning till att justera prognosen gällande EBITDA-marginalen.

"Tyvärr har vi drabbats hårt av pandemin och det glädjer mig att vi nu äntligen börjar se en vändning på den pandemi som haft en stor inverkan på vår affärsmodell under två års tid. Trots att vi inte uppnår vårt kommunicerade omsättningsmål så har vi fortsatt god lönsamhet och stor tillförsikt inför framtiden då vi trots en restriktiv marknad kan leverera goda resultat. I takt med ett återöppnande av samhället ser vi fram emot en stark tillväxt under 2022 tillsammans med en fortsatt god lönsamhet", säger Mathias Svedlund, VD Sensec Holding.

Då Bolaget är under en fusionsprocess med Transfer Group AB (publ) väljer Bolaget att dra tillbaka tidigare kommunicerade prognoser fram tills dess att fusionen är genomförd.

Sensec kommer att presentera ytterligare information i samband med bokslutskommunikén den 25 februari 2022 och i samband med att fusionen är genomförd.

Bolagets Certified Adviser är Amudova AB, telefon: +46 (0) 8-546 017 58, E-post: info@amudova.se

För ytterligare information kontakta Pernilla Jennesäter, Sensec Holding AB (Publ), +46722090344 eller besök bolagets hemsida; www.sensec.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Omsattningsmalet-for-helaret-2021-uppnas-ej-pa-grund-av-upps.pdf

Sensec Holding AB (publ) är ett publikt aktiebolag med över 5 000 aktieägare. Bolaget bildades år 2006 i samband med förvärvet av det helägda dotterbolaget Sensec AB, verksamt sedan 1982. Under 2017 förvärvades Mil Sec AB och 2021 förvärvades Sensec Solutions AS (fd. Bertel O Steen Airport Solutions AS). Tillsammans är Sensec Group helhetsleverantörer av kompletta lösningar för utförande av säkerhetskontroll innefattandes rådgivning, planering, leverans av teknisk utrustning, service och utbildning. Sensec är experter på säkerhet i känsliga miljöer och försäljer, marknadsför, utbildar och utför teknisk service av säkerhetsprodukter såsom röntgenutrustning, metalldetektorer, narkotika- och sprängämnesdetektorer, strålningsdetektorer, elektronisk övervakning, perimeterskydd i form av skydd mot beskjutning och tryckvåg, påkörningsskydd, förstärkning av fönster, dörrar och väggar.

Denna information är sådan information som Sensec Holding AB (Publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 januari 2022 kl. 15.20 CET.


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -