EWPG Holding AB (publ)
Koalition med Eco Wave Power vald som finalist i EDA:s Build Back Better Regional Challenge (Cision)

2022-01-18 15:00
Los Angeles Economic Development Corporation kommer att hjälpa till att bygga blå och gröna ekonomier i LA.
 Mayor of LA Eric Garcetti and Inna Braverman CEO of Eco Wave Power, during C40 Conference 

Stockholm, Sverige – 18 januari 2022 - Eco Wave Power Global AB (publ) (Nasdaq First North: ECOWVE, Nasdaq US: WAVE) ("Eco Wave Power"), en ledare inom produktion av ren el från havsvågor, är stolta över att meddela att de har valts ut som finalist som en del av en koalition med andra regionala intressenter i den regionala utmaningen Build Back Better på 1 miljard dollar, ledd av Los Angeles County Economic Development Corporation (LAEDC).

Vid tiden för U.S. Economic Development Administrations (”EDA”) tillkännagivande, uttalade Los Angeles borgmästare Eric Garcetti, "LAEDC och dess samhällspartner gör ett viktigt arbete för att säkerställa en robust och rättvis ekonomisk återhämtning från pandemin. Denna koalition förkroppsligar andan och innovationen i vår region, och jag önskar dem framgång när de fortsätter till den andra fasen av denna tävling.”

EDA-utmaningen hjälper samhällen över hela landet genom att påskynda den ekonomiska återhämtningen från coronavirus-pandemin och bygga lokala ekonomier som kommer att vara motståndskraftiga mot framtida ekonomiska chocker. Build Back Better Regional Challenge är det största ekonomiska utvecklingsinitiativet på årtionden från det amerikanska handelsdepartementet.

Som finalist har koalitionen tilldelats 500 000 USD för att vidareutveckla planer för flera samordnade projekt för att främja en mer rättvis och hållbar tillväxt i regionen. Koalitionen kommer att gå vidare till fas 2 och tävla om upp till 100 miljoner USD i finansiering från American Rescue Plan för att utveckla och skala blåa och gröna tillväxtinnovationer inom Goods Movement Ecosystem (GME) i södra Kalifornien. Detta nästa steg inkluderar ett förslag om implementering av ett pilotsystem för vågenergi vid AltaSea i Los Angeles hamn ("AltaSea"), en ideell organisation dedikerad till att påskynda vetenskapligt samarbete, främja en framväxande blå ekonomi och inspirera nästa generation, för en mer hållbar och rättvis värld.

Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power, sa: "Vi är mycket stolta över att vara en del av koalitionen som leds av LAEDC. Vi tror att vi avsevärt kan hjälpa till med dess uppdrag att bidra till att utveckla blå och gröna ekonomier i hamnen i Los Angeles och vidare för att växa nya jobb och företag i regionen, samtidigt som vi förbättrar miljön och ökar motståndskraften hos USA:s ledande hamn. Vi är glada över att gå in i fas 2 av programmet genom att implementera vår innovativa teknologi i AltaSeas område i Los Angeles hamn. Detta projekt är första gången ren el från havsvågor skickas till Los Angeles elnät.

LAEDC samlade och underlättade en regional koalition av intressenter från regeringen, näringslivet, ideella organisationer och universitetsvärlden. Förutom Eco Wave Power inkluderar AltaSea at the Port of Los Angeles: Staden Los Angeles, ledd av borgmästare Eric Garcettis kommunfullmäktige, avdelningen för ekonomisk och arbetskraftsutveckling (EWDD); LA Department of Water and Power (LADWP), LA Department of Transportation, hamnen i Los Angeles, Toyota Motor Nordamerika, Los Angeles Cleantech Incubator (LACI), Urban Movement Labs (UML), Santa Monica College, Los Angeles Regional Strong Workforce Consortium, Entrepreneur Education Center, Inc. (EECI) i södra LA, Long Beach Economic Partnership och PledgeLA.

EDA tog emot 529 ansökningar från regioner i alla 50 stater och fem territorier, och de 60 finalisterna representerar regioner som bildade extraordinära koalitioner, visade på regionala behov och presenterade djärva förslag. Finalisterna, allt från landsbygdssamhällen och kuststäder till stora tunnelbanor, utgör ett mångsidigt tvärsnitt av U.S.A.

För det officiella pressmeddelandet på AltaSeas webbplats, se följande länk: LAEDC:s Stephen Cheung On LA:s "Blue-Green" Build Back Better Regional Grant Challenge – AltaSea.

För hela listan över medlemmar i den LAEDC-ledda koalitionen, se den bifogade PDF-filen, vilken inte utgör en del av detta pressmeddelande.

Om Eco Wave Power Global AB (publ)

Eco Wave Power Global AB (publ) (”Eco Wave Power”) är ett ledande teknikföretag för landbaserad vågenergi som har utvecklat en patenterad, smart och kostnadseffektiv teknik för att utvinna grön energi från havsvågor. EWPGs vision är att hjälpa till i kampen mot klimatförändringar genom att möjliggöra kommersiell energiproduktion från havsvågor.

EWPG har erhållit ett erkännande som “banbrytande teknik” av Israels energiministerium och betecknades som en “effektiv lösning” av Solar Impulse Foundation. Dessutom har EWPGs projekt i Gibraltar fått finansiering från Europeiska Unionens regionala utvecklingsfond och från Europeiska kommissionens program HORIZON2020. Bolaget har också erkänts av FN och mottagit “Climate Action Award”.

EWPG’s aktier (ECOWVE) handlas på Nasdaq First North and EWPG’s ADSs (WAVE)   handlas på Nasdaq Capital Market.

Vator Securities är Bolagets Certified Advisor (+46 8 580 065 99, ca@vatorsec.se).

Läs mer om Eco Wave Power Global AB (publ) på www.ecowavepower.com.

Information på, eller tillgänglig genom, den ovannämnda hemsidan utgör inte del av detta pressmeddelande.

För mer information, vänligen kontakta:
Inna Braverman, VD
inna@ecowavepower.com
+97235094

För ytterligare förfrågningar från investerare/media, vänligen kontakta:

Investerarkontakt:
Matt Chesler, CFA
FNK IR
+1.646.809.2183
wave@fnkir.com

Mediakontakt:
Allison+Partners
EcoWavePower@allisonpr.com

Framåtblickande uttalanden

Detta pressmeddelande innehåller framtidsinriktade uttalanden i enlighet med "safe harbor"-bestämmelserna i Private Securities Litigation Reform Act från 1995 och andra federala värdepapperslagar. Ord som "förväntar sig", "förutser", "avser", "planerar", "tror", "söker", "uppskattar" och liknande uttryck eller varianter av sådana ord är avsedda att identifiera framtidsinriktade uttalanden. Till exempel använder Eco Wave Power framtidsinriktade uttalanden när den diskuterar The Build Back Better Regional Challenge och dess deltagande i del 2 av Build Back Better Regional Challenge, och dess övertygelse om att det avsevärt kan hjälpa till med LAEDC:s uppdrag att bidra till blå och gröna ekonomier i hamnen i Los Angeles och vidare för att växa nya jobb och företag för regionen, samtidigt som miljön förbättras och motståndskraften ökar hos USA:s ledande hamn. Dessa framåtblickande uttalanden och deras implikationer är baserade på de nuvarande förväntningarna från ledningen för Eco Wave Power och är föremål för ett antal faktorer och osäkerheter som kan göra att faktiska resultat avviker väsentligt från de som beskrivs i de framåtblickande uttalandena. Om inte annat krävs enligt lag, åtar sig Eco Wave Power inte att offentligt offentliggöra några ändringar av dessa framåtblickande uttalanden för att återspegla händelser eller omständigheter efter detta datum eller för att återspegla förekomsten av oförutsedda händelser. Mer detaljerad information om risker och osäkerheter som påverkar Eco Wave Power finns under rubriken "Riskfaktorer" i Eco Wave Powers registreringsutlåtande på formulär F-1 som lämnats in till SEC, som finns tillgängligt på SEC:s webbplats, www.sec.gov.


Eco Wave Power Global ADR - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -