På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Arcane Crypto
Arcane Crypto: Arcane Cryptos handelsplattform för kryptovalutor, Kaupang, har lanserat en ny NFT i samarbete med Sparebank 1 och Haltenbanken (beQuoted)

2021-11-05 08:31

ARCANE CRYPTOS HANDELSPLATTFORM FÖR KRYPTOVALUTOR, KAUPANG, HAR LANSERAT EN NY NFT I SAMARBETE MED SPAREBANK 1 OCH HALTENBANKEN

Det norska non-fungible token ("NFT") projektet Svalbard.Money auktionerar nu ut helt nya Svalbardmynt som inspirerats av historiska personer från Sovjet Unionen.

Svalbard.Money har blivit ett globalt fenomen sedan lanseringen den 12 april 2021 i Longyearbyen, Norge. Hemsidan har hittills besökts av användare från 190 länder. Arcane Cryptos dotterbolag Kaupang har skapat projektets smarta kontrakt genom Ethereum medan Haltenbanken har designat mynten och SparBank 1, Norges näst största finanskoncern, har lett och finansierat projektet.

De ursprungliga mynten som användes på Svalbard under 1900-talet präglades i Leningrad år 1946. Svalbard.Money har nu skapat mynt i form av NFT:er som hyllar Sovjets bidrag till den fascinerande monetära historien på Svalbard. Tre olika mynt porträtterar bilder av Aleksey Staknanov, den mest kända gruvarbetaren genom tiderna, Maya Plisetskaya, den framstående ballerinan från Bolshoi Teatern i Moskva samt Vladimir Lenin, den tidigare Sovjetiska ledaren.

"NFT:er är intressanta socio-tekniska innovationer och det har varit spännande att nyttja Kaupangs tekniska expertis för att bidra till detta fascinerande historie-projekt, tillsammans med Sparebank 1 och Haltenbanken," säger Nikolai Gobel, VD för Kaupang.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Torbjørn Bull Jenssen, VD, Arcane Crypto AB
E-mail: ir@arcanecrypto.no

About Arcane Crypto
Arcane Crypto utvecklar och investerar i projekt med fokus på bitcoin och digitala tillgångar. Arcane driver en portfölj av företag som spänner över värdekedjan för digital finansiering. Som koncern levererar vi tjänster inriktade på betalningar, investeringar och handel. Dessutom har vi en media- och forskningsavdelning.

Arcane strävar efter att bli en ledande aktör inom digitala tillgångar genom att växa de befintliga verksamheterna, investera i avancerade projekt och genom förvärv och konsolidering.

Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market och Mangold Fondkommission är Certified Adviser, tel. +46 8 5030 1550, E-mail; ca@mangold.se, www.mangold.se http://www.mangold.se.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PR Kaupang lanserar NFT.pdf


Arcane Crypto - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -