På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fluicell
Fluicell AB ingår avtal med Hoffman—La Roche om nytt forskningsprojekt kring Biopixlar (Cision)

2021-09-23 19:15
Fluicell AB (publ) ("Fluicell" eller ”Bolaget”) meddelar idag att bolaget ingått avtal med Hoffmann-La Roche (”Roche”) kring ett forskningsprojekt som involverar Biopixlar®. Projektet sträcker sig över sex månader och kommer att utforska hur Biopixlar® kan användas för att skapa bioskriven hjärtvävnad för säkerhetsfarmakologiska studier.

CTO Gavin Jeffries kommenterar:

”Vi ser fram emot att genomföra ytterligare ett samarbetsprojekt tillsammans med Roche. Vårt samarbete sträcker sig tillbaka till utvecklingen av Biozone 6 och vi har därigenom byggt upp en god och pålitlig relation. Vi är entusiastiska över att fortsätta bygga vidare på relationen genom att samarbeta i ytterligare ett projekt och ser fram emot nya framgångar tillsammans när vi nu får möjligheten att använda Biopixlar® som en central faktor i ett forskningsprojekt tillsammans. Vi har redan i förväg utför preliminära tester med celler från Roche som gett lovande resultat och som motiveradet oss att ta steget vidare och initiera detta nya projekt.”

Samarbetet kommer fokusera på att tillsammans med Roche undersöka hur Biopixlar® kan användas för att skapa hjärtvävnadskonstruktioner in vitro för utvärdering av säkerheten hos nya läkemedelskandidater. Studier har visat på framsteg inom direkt encellsbioskivning med hjälp av Biopixlar®-plattformen gällande skapande av avancerade in vitro-modeller för tillämpning inom translationell medicin. Preklinisk forskning kan dra stor nytta av laboratoriekonstruerade hjärtvävnader med en sammansättning som efterliknar hjärtats naturliga mikrostruktur, som ´kan ge mer detaljerad kunskap tidigare i forsknings och utvecklingsprocessen.

Projektet kommer pågå under en sexmånadersperiod och beräknas inledas under september 2021. Under projektet kommer Roche att bistå med kostnaderna för material och Fluicell kommer genomföra studierna och testerna. Projektet kommer bedrivas under arbetsnamnet ”Bioprinting cardiac tissues for drug safety assays.”

Om Biopixlar®

Biopixlar® är en helt ny typ av bioprinter med den unika förmågan att placera celler i tre dimensioner med hög upplösning och precision utan användning av bioink. Baserat på innovativ Fluicell-teknik kan Biopixlar® generera detaljerade, flercelliga biologiska vävnader, direkt cellodlingsmedier. Biopixlar® är en allt-i-ett-plattform för upptäckt som hjälper forskare runt om i världen att bygga biologiska vävnader för läkemedelsutveckling, sjukdomsförståelse och forskning om regenerativ medicin.

För mer information, vänligen kontakta:

Gavin D. M. Jeffries, CTO, +46 (0) 76 7 826 553, gavin@fluicell.com

Victoire Viannay, VD, +46 (0) 76 307 03 27, victoire@fluicell.com


Denna information är sådan som Fluicell är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-09-23 19:15 CET.


Fluicell - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -