På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Ortoma
Ortoma lanserar ny hemsida för att visa marknadsledande AI-assisterade kirurgiska lösningar (Cision)

2021-02-25 09:30
Ortoma går nu in i kommersialiseringsfasen av Ortoma Treatment Solution[TM] (OTS[TM]), den AI-assisterade kirurgiska teknikplattformen för att planera och positionera ortopediska implantat. För att lyfta fram några av nyckelfunktionerna har företaget lanserat en ny hemsida: www.ortoma.com  

OTS™ är en ortopedisk digital, serverbaserad och integrerad AI-plattform utformad för att optimera resultaten genom kirurgisk planering, kirurgisk precisionsnavigering, samt post-operative verifiering och uppföljning. Plattformen används vid sjukhuset/kliniken och kan direkt integreras med sjukhussystemen.

Ortoma Treatment Solution™ för höftledsoperationer är FDA-godkänd och CE-märkt (som Ortoma Hip Plan och Ortoma Hip Guide) och är färdig för den globala marknaden. En video som är publicerad på www.ortoma.com förklarar hur OTSTM ger ett optimerat medicinskt resultat för patienter, kirurger och sjukhus/kliniker.

OTSTM för höftledsoperationer innehåller tre delsteg; pre-operativ planering, intra-operativ navigering, och post-operativ uppföljning. Pre-operativ planering i 3D med Ortoma Hip Plan kan dramatiskt minska tiden för planering inför operation. Det ger kirurgen nödvändiga mätvärden, tillgång till patientens individuella anatomi såväl som de protetiska komponenternas typ, storlek och position för att optimalt återskapa patientens biomekanik. Ortoma Hip Guide, som används i operationssalen, är en flyttbar utrustning som tar litet utrymme och kan helt och hållet hanteras av kirurgen. Systemet guidar kirurgen under operationen för att placera implantaten i avsedda positioner, vilket resulterar i bättre prestanda och optimerade kirurgiska resultat. Post-operativ uppföljning ger möjlighet att jämföra implantatplacering inte bara direkt efter operationen utan även över implantatets hela livslängd.

Den nya hemsidan är ett steg framåt i våra förberedelser för marknadslansering. Under det senaste året har vi gjort exklusiva demonstrationer för utvalda grupper. Vi har nu nått en fas där vi vill visa våra lösningar för en bredare målgrupp, inklusive användare, potentiella kommersiella samarbetspartners och våra aktieägare” säger Linus Byström, VD för Ortoma.

I samband med lanseringen av den nya hemsidan har bolaget också uppdaterat sin varumärkesprofil. Kopplingen mellan konst, teknik och medicin finns sedan tidernas begynnelse, och nyfikenhet är en drivkraft. Ortoma är övertygande om att framsteg inom medicinvetenskapen kommer genom att använda spjutspetsteknik. Den filosofin inspirerade Ortoma att utveckla produkter för att förbättra patienters livskvalitet. Den nya profilen kopplar konst och medicin, genom den grekiska statyn Diskuskastaren, en ung atlet som kastar diskus från ca 460-450 f.Kr. och som en symbol för optimerad biomekanik och optimala medicinska resultat, med teknik, som symboliseras av Artificiell Intelligens och som konstant arbetar i bakgrunden.

Ortoma – Improved Performance


Ortoma B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -