IVISYS AB
IVISYS AB (”IVISYS”) offentliggör härmed delårsrapport för perioden juli – september 2020 (Cision)

2020-10-30 07:50
Nedan presenteras en sammanfattning av rapporten. Delårsrapporten finns tillgänglig på IVISYS hemsida (www.ivisys.com) och som bifogad fil. Pressmeddelande IVISYS AB 556998-4981 2020-10-30

FÖRSTA NIO MÅNADERNA (2020-01-01 – 2020-09-30)

  • Rörelsens intäkter uppgick till 6 759 (6 521) KSEK.
  • Rörelseresultatet uppgick till -11 320 (-9 547) KSEK.
  • Resultatet per aktie uppgick till -0,73 (-0,74) SEK.

TREDJE KVARTALET (2020-07-01 – 2020-09-30)

  • Rörelsens intäkter uppgick till 3 139 (3 895) KSEK.
  • Rörelseresultatet uppgick till -2 817 (-379) KSEK.
  • Resultatet per aktie uppgick till -0,17 (-0,04) SEK.
  • Soliditeten uppgick till 0,9 (15,3) %.

Definitioner
Resultat per aktie: Periodens resultat dividerat med genomsnittligt antal aktier under perioden.
Soliditet: Eget kapital dividerat med totalt kapital.
Belopp inom parentes avser jämförande siffror för motsvarande kvartal föregående år.

Kompletterande information

Nyckeltalet ”rörelsens intäkter” innefattar justeringar i produkter i arbete. Soliditeten och likvida medel utgör en ögonblicksbild, och täcker inte checkräkningar och liknande finansiella utrymmen. Bolaget har under oktober månad upptagit ett bryggfinansiering om 7 miljoner kronor för att stärka kassan och efter periodens utgång förstärks soliditeten.

IVISYS VD Stefan Bohman kommenterar

Det tredje kvartalet var ett kvartal som tog oss framåt vad gäller utvecklingen av våra system, utleveranser av tidigare beställningar och installationer hos kunder. Vi ser att efterfrågan är god, att marknaden är redo för de lösningar vi presenterar och att vi kan leverera de resultat som kunderna förväntar sig. Utveckling och applicering har varit ett fokus under lång tid där vi stått i startgroparna för att ta våra system till marknaden men inte varit färdiga hela vägen i mål. Vi ser dock att under kvartalet har situationen förändrats och att vi har färdiga, robusta, lösningar att presentera som kommer kunna produceras snabbare mot order och innebära en mer effektiv intern hantering. Vi har bra rätt kompetens, rätt fokus och tydliga planer för hur våra processer kommer fungera vilket ger oss trygghet i att växla upp försäljningen och förstärka vår säljkår framöver.

Med starka ägare som bidrar med både kapital och kompetens i vår utveckling har vi ett bra fundament för att genomföra våra ambitiösa utvecklingsplaner och leverera våra standardprodukter i volym. Marknaden finns, och vårt produkterbjudande motsvarar det som marknaden efterfrågar.

Oaktad att vissa kunder har väntat lägre än förväntat på att få sina lösningar i produktion har värdet av lösningarna visat sig värd att vänta på. Våra kunder som omfattar stora och krävande spelare i deras marknader, representerar en stark grund för IVISYS att växa på, och bidrar till vår trovärdighet vid försäljning till övriga liknande kunder i marknaden.  

Stefan BohmanVD på IVISYS AB

För fullständig rapport, se https://ivisys.com/interim-reports/.


Denna information är sådan som IVISYS AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2020-10-30 07:50 CET.


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -