På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Hexatronic Group
Hexatronic förvärvar Iftac AB och utvecklar affärsområdet utbildning (GlobeNewswire)

2016-12-20 08:45

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360

Pressmeddelande 20 december 2016

Hexatronic förvärvar Iftac AB och utvecklar affärsområdet utbildning
Hexatronic Group AB (publ) ("Hexatronic") har den 19 december 2016 ingått ett avtal om förvärv av samtliga aktier i Iftac AB ("Iftac").

Iftac AB
Iftac bedriver utbildning och certifiering inom IT och Telekom. Bolaget, med säte i Hudiksvall, har 10 anställda och omsatte under det senaste räkenskapsåret ca 20 MSEK med en förväntad stark tillväxt de kommande åren. Iftac är ett helägt dotterbolag till Hudiksvalls Kommun. Karin Nygård-Skalman, idag VD för Iftac, kommer att fortsätta i rollen.

Iftac förväntas konsolideras från den 2 januari 2017.

Köpeskilling och finansiering
Den fasta köpeskillingen uppgår till 8,9 MSEK som erläggs kontant. Därtill kommer en eventuell tilläggsköpeskilling som maximalt kan uppgå till 7,8 MSEK baserat på de kommande två räkenskapsårens EBITDA. Förvärvet finansieras med nyttjande av del av avtalad förvärvsram från Nordea.
                            
VD-kommentar
"Förvärvet av Iftac är strategiskt och stärker väsentligen Hexatronics nybildade affärsområde inom utbildning. Omsättningen inom affärsområdet dubbleras och tillsammans med det tidigare förvärvet av ICT Education AB har vi nu etablerat en stark utbildningsplattform från vilken vi ser mycket god tillväxtpotential, säger Henrik Larsson Lyon, koncernchef och VD i Hexatronic Group."

"Med Hexatronic som ägare ser jag stora möjligheter att kraftigt växa affären både inom Sverige och internationellt. Den starka underliggande tillväxten inom fiberoptiska transmissionssystem skapar stor efterfrågan och behov av utbildade installatörer, projektörer och projektledare, vilket marknaden idag har svårt att möta, säger Karin Nygård-Skalman, VD i Iftac AB" 

Rådgivare
Legal rådgivare till Hexatronic i samband med förvärvet är Advokatfirman Vinge KB.

Göteborg 20 december 2016

Henrik Larsson Lyon

VD Hexatronic Group

För eventuella frågor kontakta:

· Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group, 070-650 34 00


Hexatronic Group AB (publ) är en koncern som utvecklar, marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik med globala varumärken som Ribbonet®, Micronet(TM), Drytech(TM), Lightmate®, FibreHub(TM), Matrix, DCIO(TM), Basic Broadband(TM) och Wistom®. Hexatronic har sitt säte i Göteborg, Sverige och har bolag i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Kina, Nya Zeeland och USA. Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm under tickern HTRO. För mer information, se www.hexatronicgroup.com.This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Hexatronic Group AB via Globenewswire


Hexatronic Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -