Envirologic
Mycket lyckad mässa i Hannover (Aktietorget)

2014-11-20 10:27
Förra veckan presenterades den nyutvecklade tvättroboten Evo Cleaner på mässan Eurotier och mottagandet blev mycket gott. Kommentarerna var genomgående mycket positiva om den nya tekniken den utrustats med och det nya utseendet. Envirologic har nu anställt Leo Langkamp för att direkt bearbeta lantbrukare i västra Tyskland.

Eurotier drog i år 156 000 besökare från varav c:a 30 000 kom från andra länder än Tyskland. Envirologic hade ett stort intresse för sina produkter och montern besöktes av förutom tyskar, producenter och maskinhandlare från övriga Europa, men också många andra länder.

Tyskland är Europas största marknad när det gäller produktion av griskött. Den största volymen gårdar finns i väst längs med gränsen mot Nederländerna och där finns det en stor potential för Envirologics produkter.

Leo Langkamp får nu ansvaret att bearbeta detta område avseende försäljning direkt till producenter samt att bygga upp en serviceorganisation bestående av företag som arbetar med liknande maskiner. Han har tidigare drivit ett försäljningsbolag och sålt material till producenter i detta område samt Nederländerna. Han är bosatt nära den tyska gränsen i Nederländerna, talar flytande tyska och engelska förutom sitt modersmål flamländska och är känd som en energisk och drivande säljare.


- Jag är mycket glad för det sätt vår nyutvecklade robot mottogs på mässan. Man uppfattade att vi presenterade något nytt och frågade mycket om det, vilket gav oss tillfälle att förklara nyheterna men också varför det är viktigt att utveckla deras arbetsmiljö med just vår produkt.

Anställningen av Leo Langkamp har ökat våra förutsättningar radikalt för att bryta in i just detta område. Försäljningskompetens inom vår huvudmarknad och i de områden vi har de största förutsättningarna är något vi måste sträva efter att finna. Leo har ett driv och känner branschen på ett sätt som få andra och jag är väldigt glad att han vill vara med oss för att bryta mark i Tyskland. Jag tror att detta, tillsammans med ansträngningarna i Danmark och den nya organisationen, ger oss de bästa förutsättningar som finns för att lyckas säger VD Jan Sandberg.


Om Envirologic

Envirologic är ett miljövårdsföretag för rengöring av hälsovådliga utrymmen med hjälp av avancerad robotteknik.

Envirologic har utvecklat en robot för automatisk rengöring av hälsovådliga utrymmen. Robotar har sålts och installerats i ett 20- tal länder. Världsmarknaden för robotsystem inom detta område leds av Envirologic med en marknadsandel överstigande 80 %. Marknadspotentialen enbart i Europa överstiger 10 000 MSEK*.

Envirologic AB har sin verksamhet i Uppsala. Här leds och bedrivs produktutveckling, tillverkning, marknadsföring och försäljning.

Envirologic levererar tekniska lösningar som hjälper våra kunder att skapa rena och hygieniska miljöer på ett konkurrenskraftigt sätt och utan att äventyra sina anställdas hälsa.

Bolaget har levererat totalt närmare 600 robotar till kunder i Europa, Nordamerika och Japan. I nypris motsvarar de installerade robotarna ett värde på ca 165 MSEK. De viktigaste målgrupperna är djurstallar, mälterier samt bilindustri.


För ytterligare information se www.envirologic.se eller kontakta Jan Sandberg via jan.sandberg@envirologic.se eller 018-39 82 30.

* Baserat på statistik från Eurostat. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/agriculture/data/main_tables

  Se nyheten från Envirologic


Envirologic B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -