Novus Group
Årsstämma i Novus Group International AB avhölls den 29 oktober 2014 (Aktietorget)

2014-11-07 16:03

Följande beslut togs vid stämman:

1. Stämman fastställde resultat- och balansräkning enligt framlagd årsredovisning samt beslutade ge ansvarsfrihet åt styrelsen och verkställande direktören.

2. Stämman beslutade att utdelning för verksamhetsåret 2013/2014 skall lämnas uppgående till 0,11kr/aktie.

3. Stämman beslutade om omval till styrelsen av Bertil Jacobson, Torbjörn Sjöström och Kinna Bellander och Kristin Sjöström som ordinarie ledamöter.
Revisor valdes Magnus Fagerstedt på Ernst & Young.

4. Stämman beslutade om att ett styrelsearvode på 60 000 kr utgår till externa styrelseledamöter samt 80 000 kr till Styrelseordförande. Arvode till revisorn utgår enligt löpande räkning.


VD presenterade årsredovisningen för räkenskapsåret 2013/14 och rapporterade om väsentliga händelser under räkenskapsåret.

Novus avslutar ett mycket framgångsrikt verksamhetsår, omsättningen ökade med 21 % och rörelsemarginalen blev 7,7 %. Efter föregående års lågkonjunktur ser vi ett kraftigt ökat intresse för Novus produkter. Kundtillströmningen är god.

Valåret har varit positivt för företaget, inte minst på grund av den positionering i media som Novus har sedan flera år. Genom att Novus är synonymt med kvalitativa pålitliga undersökningar så litar redaktionerna på resultatet och analysen. En position som är ett resultat av tre års arbete. Vi kan glädjande säga att vi lyckades med det positioneringsarbete som behövdes för att kunna dra nytta av de positiva möjligheter som valåret medförde. Det betyder dock inte att vi räknar med en nedgång efter att valet är avslutat. Vi tror att den minskade efterfrågan på partiundersökningar kommer att vara begränsade och den kommer att vägas upp av den ökade varumärkeskännedomen som valåret har medfört.
Vi har sett en mindre säsongsvariation i orderingången än tidigare år, vilket är en konsekvens av ett tydligare säljfokus.
Alla affärsområden går med vinst och generellt sätt så ligger alla konsulter i nivå eller över sin säljbudget. Intäkterna är inte beroende av en enskild konsult eller ett affärsområde.
Ett resultat av en omorganisation för att förbättra produktions och säljfokus.

Resultatnedgången i kvartal 4 beror på att styrelsen beslutade om en engångsavskrivning på drygt 800 000 kr på en investering. Rörelseresultatet innan extra avskrivningar var Q4 2013 därmed 1,6 miljoner
Rörelsemarginalen innan extra avskrivning Q4 13,7 %
Med andra ord resulterade även Q4 i en kraftig förbättring jämfört med Q4 föregående verksamhetsår

Jag räknar med att vår positiva utveckling fortsätter och vi nästa år kommer att öka omsättningen jämfört med i år samtidigt som vi fortsätter utveckla av nya tjänster.

Torbjörn Sjöström
VD Novus Group International AB (publ)

Fullständiga beslut och handlingar finns tillgängliga på bolagets kontor från och med den 29 oktober 2014.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Torbjörn Sjöström, VD
08 535 25 821
Novus Group International AB

  Se nyheten från Novus Group


Novus Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -