Interfox Resources
Kommuniké från extra bolagsstämma i Interfox Resources AB (publ) (Aktietorget)

2014-07-18 11:54

Aktieägarna i Interfox Resources AB (publ) har den 17 juli 2014 hållit en extra bolagsstämma i Stockholm, varvid följande huvudsakliga beslut fattades.

Bolagsstämman beslutade att godkänna styrelsens beslut den 27 juni 2014 om riktad nyemission. Rätt att teckna de nya aktierna i den riktade emissionen tillkommer, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, en grupp finansiella investerare och en investerare av institutionell karaktär; Carlwood Capital S.A. Den riktade emissionen har fulltecknats och innebär att bolagets aktiekapital ökas med 10 500 000 kronor genom en emission av 1 050 000 000 nya aktier. Den totala emissionslikviden i den riktade emissionen uppgår till 21 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningskursen har fastställts till 0,02 kronor per aktie. Skälet till avvikelsen från aktieägares företrädesrätt är att kunna bredda aktieägarbasen och därigenom tillföra ytterligare investerare till bolaget samt att kunna tillföra ytterligare finansiella medel för att utveckla bolagets tillgångar.

Bolagsstämman beslutade även att godkänna en emission om högst 350 000 000 teckningsoptioner av serie TO1 berättigande till teckning av högst 350 000 000 aktier i bolaget varmed aktiekapitalet kan komma att öka med högst 3 500 000 kronor med anledning av utnyttjande av de utgivna teckningsoptionerna. En (1) teckningsoption av serie TO1 berättigar innehavaren till teckning av en (1) ny aktie i bolaget till en teckningskurs om 0,05 kronor per aktie. Teckning av aktier i bolaget med stöd av teckningsoption TO1 kan äga rum under perioden 2014-09-01 – 2014-09-30 samt under perioden 2014-12-01 – 2014-12-31.

Bolagsstämman beslutade även att godkänna styrelsens förslag om att lämna styrelsen bemyndigande att, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, intill tiden för nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om nyemission av upp till 216 000 000 aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler. Detta antal motsvarar ca 10 % av samtliga registrerade aktier i bolaget jämte samtliga tecknade och betalda aktier som dock ännu ej har registrerats. Emissionen/emissionerna skall kunna ske mot kontant betalning och/eller genom apport och/eller kvittning. Vid fullt utnyttjande av bemyndigandet kan aktiekapitalet högst komma att öka med 2 160 000 kronor. Vid utnyttjandet av bemyndigandet skall emissionskursen bestämmas till marknadsvärdet.


Övrigt
För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till extra bolagsstämman samt de fullständiga förslagen till beslut som finns tillängliga på bolagets hemsida. Stämman beslutade i enlighet med styrelsens framlagda förslag. Besluten fattades enhälligt, med undantag för punkten 7 ”Beslut om godkännande av styrelsens beslut om riktad emission”, där representanter för totalt 600 000 aktier, motsvarande 0,005% av den totala mängden röster i bolaget och motsvarande 0,2% av på stämman närvarande röster, röstade mot beslutet. Protokollet från den extra bolagsstämman kommer att hållas tillgängligt på bolagets hemsida, www.interfoxresources.se

Interfox Resources AB (publ)
Styrelsen

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jens Bruno, verkställande direktör
Tel: +46 70 235 36 21
Email: jens@interfox.com

Fakta om Interfox Resources AB (publ):

Interfox Resources är ett bolag med inriktning på prospektering avseende olja och gas i Ryssland. I Ryssland kontrollerar bolaget en licens i Tomskregionen i västra Sibirien, Ellej-Igajskoje 71-1. Bolaget genomför ett arbetsprogram i syfte att omvandla resurser till reserver.

Interfox Resources aktie handlas på Aktietorget under namnet IFOX.

  Se kommunikén från Interfox Resources


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -