Wonderful Times Group
Kallelse till årsstämma i Wonderful Times Group AB (publ) fredagen den 23 maj 2014 (Aktietorget)

2014-04-24 15:42

Aktieägarna i Wonderful Times Group AB AB (publ), 556684-2695 (”Bolaget”), kallas härmed till årsstämma fredagen den 23 maj 2014 kl. 15.00 i Advokatfirman Lindahls lokaler, Mäster Samuelsgatan 20, Stockholm.


Anmälan och rätt att deltaga på årsstämman

Aktieägare som önskar delta på årsstämman ska vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken på avstämningsdagen lördagen den 17 maj 2014 (notera att då avstämningsdagen är en lördag måste aktieägaren vara införd i aktieboken fredagen den 16 maj 2014) och måste anmäla sig senast måndagen den 19 maj 2014 till Bolaget på adress Wonderful Times Group AB, Järnvägsgatan 18, 561 34 Huskvarna, eller via e-post sofia.ljungdahl@wonderfultimes.se. Vid anmälan ska namn, personnummer, alternativt organisationsnummer uppges samt gärna adress, telefonnummer och eventuella biträden (maximalt 2).


Ombud och fullmaktsformulär

Aktieägare som avser att närvara genom ombud ska tillse att ombudet till stämman har med sig en undertecknad och daterad fullmakt utfärdad av aktieägaren. Den som företräder en juridisk person ska förete registreringsbevis (eller motsvarande behörighetshandling) utvisande att de personer som har undertecknat fullmakten är behöriga firmatecknare för aktieägaren. Sådana behörighetshandlingar bör emellertid även biläggas anmälan om deltagande. Fullmakten får inte vara utfärdad tidigare än fem år innan stämman. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på Bolagets webbplats www.wonderfultimes.se samt sänds utan kostnad till aktieägare som begär det och uppger sin postadress eller e-post. För att beställa fullmaktsformulär gäller samma adress och e-post som ovan.


Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade måste, för att äga rätt att delta i årsstämman, tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn. Aktieägare som önskar sådan omregistrering måste underrätta sin förvaltare i god tid före fredagen den 16 maj 2014, då sådan omregistrering ska vara verkställd.


Förslag till dagordning

1. Öppnande av stämman och val av ordförande vid stämman

2. Upprättande och godkännande av röstlängd

3. Godkännande av dagordning

4. Val av en eller två justeringsmän

5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad

6. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse

7. Beslut om

a) fastställelse av resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning,

b) dispositioner beträffande Bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen och,

c) ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören.

8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter

9. Fastställande av arvoden åt styrelsen och revisor

10. Val av styrelse samt revisor

11. Beslut om principer för utseende av valberedning

12. Beslut om emissionsbemyndigande för styrelsen

13. Avslutande av stämman


Förslag till beslut

Val av ordförande vid stämman (punkt 1)

Valberedningen inför årsstämman 2014 har förutom styrelsens ordförande Matts Kastengren utgjorts av Tore Tolke (Stiftelsen Industrifonden), Lars-Åke Adolfsson (Arkonek Invest AB), Jon Jonsson (SSE Opportunities Ltd.) och Patrik Tillman (Kattvik Financial Services AB).

Valberedningen föreslår att till ordförande vid årsstämman välja advokat Johan Hessius från Advokatfirman Lindahl.


Beslut om dispositioner beträffande Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen (punkt 7b)

Styrelsen föreslår att ingen utdelning sker för verksamhetsåret 2013, och att resultatet ska balanseras i ny räkning.


Fastställande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter, fastställande av arvoden åt styrelse och revisor samt val av styrelse och revisor (punkterna 8 10)

Valberedningens förslag beträffande val av styrelse är ännu inte färdigt. Så snart förslaget är färdigt kommer detta att offentliggöras genom pressmeddelande samt på Bolagets hemsida, dock senast den 9 maj 2014.

Valberedningen föreslår att oförändrade arvoden ska utgå med 75 000 kronor till styrelseordföranden och med 50 000 kronor till envar av de övriga av stämman valda styrelseledamöterna som ej är anställda i Bolaget. I arvodet ingår ersättning för utskottsarbete. Styrelseledamot skall äga rätt att fakturera styrelsearvodet genom eget bolag under förutsättning att det är kostnadsneutralt för Bolaget. Ersättning till revisor ska utgå enligt principen löpande godkänd räkning.

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar att för den kommande ettårsperioden välja Grant Thornton Sweden AB som revisionsbolag med Jan Polsten som huvudansvarig revisor.


Beslut om principer för utseende av valberedning (punkt 11)

Valberedningen föreslår att valberedning inför nästkommande årsstämma ska utses enligt följande principer. Styrelsens ordförande ska äga rätt att sammankalla en valberedning bestående av en representant för envar av de, minst tre och högst fyra, största aktieägarna i bolaget jämte styrelseordföranden, om denne inte är ledamot i egenskap av ägarrepresentant. Ordförande och sammankallande i valberedningen ska vara styrelsens ordförande. Valberedningen skall presentera sitt förslag minst två veckor och högst fyra veckor före årsstämman.


Styrelsens förslag om emissionsbemyndigande för styrelsen (punkt 12)

Styrelsen föreslår att årsstämman bemyndigar styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, fatta beslut om emission av aktier, optioner och/eller konvertibler i Bolaget. Styrelsen skall kunna besluta om nyemission av aktier, optioner och/eller konvertibler med företrädesrätt och/eller med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och/eller med bestämmelse om apport, kvittning eller eljest med villkor. Det totala antalet aktier som kan tillkomma med stöd av emissionsbemyndigandet får motsvara sammanslagt högst tjugo (20) procent av antalet utestående aktier i Bolaget efter registrering hos Bolagsverket av den nyemission och den sammanläggning av aktier som beslutades av extra bolagsstämma den 22 april 2014 (punkterna 8 och 9 på dagordningen för den extra bolagsstämman). Emission i enlighet med detta bemyndigande skall ske på marknadsmässiga villkor, inklusive marknadsmässig emissionsrabatt. Styrelsen skall äga bestämma villkoren i övrigt för emissioner enligt detta bemyndigande samt vem som skall äga rätt att teckna de nya aktierna. Skälet till att styrelsen skall kunna fatta beslut om emission med avvikelse från aktieägares företrädesrätt och/eller med bestämmelse om apport- och kvittningsemission eller eljest med villkor enligt ovan är att bolaget skall kunna emittera aktie, optioner och/eller konvertibler i samband med förvärv av bolag eller rörelser, samt kunna genomföra riktade emissioner på kapitalmarknaden i syfte att införskaffa kapital till bolaget.


Majoritetskrav

Beslut avseende emissionsbemyndigande (punkt 12) förutsätter för sin giltighet biträde av aktieägare med minst två tredjedelar (2/3) av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.


Upplysningar på årsstämman

Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen, förhållanden som kan inverka på bedömningen av Bolagets eller dotterföretags ekonomiska situation och Bolagets förhållande till annat koncernföretag.


Tillhandahållande av handlingar

Handlingar enligt punkt 6 ovan finns tillgängliga i Bolagets lokaler för aktieägarna senast tre veckor före årsstämman och övriga handlingar finns tillgängliga senast två veckor före årsstämman samt på Bolagets hemsida. Handlingarna skickas också utan kostnad till de aktieägare som begär det och som uppger sin postadress. Handlingarna kommer även att finnas tillgängliga vid årsstämman.


Stockholm, april 2014

Styrelsen i Wonderful Times Group AB (publ)

  Se kallelsen från Wonderful Times Group


Wonderful Times Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -