Izafe Group
ANALYS iZafe Group: Rekordstort avtal i Sverige (Analysguiden)

2023-11-30 09:20

iZafe erhåller nya rekordavtal som bekräftar Analysguidens prognoser om en offensiv tillväxtresa. Våra kortsiktiga försäljningsprognoser justeras upp och motiverat värde sätts vid 0,4 kronor.

Påbörjat leveranserna till Nederländerna
Nettoomsättningen i Q3 uppgick till 0,5 mkr (0,08), motsvarande en tillväxt över 500%. Dels drivet av försäljningen av Dosell, dels förvärvet av Pilloxa. Utöver det har iZafe under kvartalet erhållit 0,4 mkr för vidareuthyrning av delar av bolagets lokaler. Det är en extra intäkt som förväntas bestå framöver. Under kvartalet har ett hundratal Dosell-robotar skeppats till Nederländerna och det initiala mottagandet har varit bra. Men för att maximera kundupplevelsen krävs mindre justeringar från samarbetspartnern IVE-venture, varpå de större leveranserna dröjer. Vi räknar fortsatt med att de 1000 första enheterna kommer levereras innan årsskiftet. Sedan januari uppgår försäljningen till 1,1 mkr och våra helårsprognoser på 3 mkr upprepas. På kostnadssidan var det inga överraskningar och rörelseresultatet kom in på -5 mkr (-5,7). iZafe är mycket kostnadsmedvetna och vi uppskattar att bolaget möter vår helårsprognos.

Rekordavtal i Sverige & större lanseringar närmar sig
iZafe har ingått i fyra intressanta internationella avtal. Så här långt har mindre leveranser genomförts till Spanien och Nederländerna. Mottagandet har varit bra och iZafe har ökat produktionstakten av Dosell, varpå större leveranser kan komma i gång under början av 2024. Vid sidan av den internationella expansionen har bolaget vunnit en upphandling som avser tillhandahållande av Dosell till Västra Götalandsregionen (VGR). Det omfattar ca. 2000 enheter och iZafe uppskattar ordervärdet till 42–52 mkr. Vi har tidigare skrivit en mer utförlig kommentar kring upphandlingen. Avtalet är klart positivt och kan få positiva följdeffekter på den svenska marknaden. Även aktiemarknaden uppskattade avtalet och handlade upp aktien till ett nytt årshögsta kring 0,4 kronor.

Kortsiktiga försäljningsprognoser justeras upp
Efter rapporten justeras våra försäljningsprognoser upp med 35 procent för 2024 och 2025. Vi upprepar våra kostnadsantaganden, vilket får positivt genomslag på resultatet. Vi gillar bolagets affärsmodell och tror att iZafe kan nå höga bruttomarginaler över tid. Lägg därtill att kunderna ofta är inom den mer stabila offentliga sektorn. Kassan rapporterades in på 8 mkr och vi utesluter inte ett ytterligare externt kapitalbehov. Ledningen är dock komfortabla med att befintliga medel ska vara tillräckligt för att uppnå kassaflödespositivitet. Vår bedömning är att likviditetsplanering och större leveranser är av största vikt för att minska det externa kapitalbehovet. För leveranserna till VGR har iZafe ett leverantörsavtal där betalning erläggs först när Dosell-enheten har överlåtits till kund och iZafe fått betalt. Framtida kapitalbindning är svårprognostiserat men leverantörsavtalet framstår som positivt och innebär att iZafe sannolikt inte binder särskilt mycket kapital kommande månader, trots en offensiv lanseringsplan. De internationella avtalen samt upphandlingen med VGR ger stöd åt våra långsiktiga prognoser, vilka till stor del upprepas. Vår kassaflödesmodell indikerar ett motiverat värde vid 0,4 kronor (0,3).

Ladda ner och läs den fullständiga analysen i PDF-format under bifogade filer:

Om oss

Detta är ett pressmeddelande från Analysguiden – Aktiespararnas uppdragsanalysverksamhet.
Läs mer här: https://www.aktiespararna.se/analysguiden

Bifogade filer

IZafe Q3 2023


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

iZafe Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -