Izafe Group
KOMMENTAR iZafe Group: Vunnit upphandling med stor intäktspotential (Analysguiden)

2023-10-18 14:45

iZafe vinner en upphandling med Västra Götalandsregionen för tillhandahållande av omkring 2000 Dosellenheter med ett beräknat ordervärde upp till 52 mkr. Nyheten är klart positiv men nu väntar en diger leveransuppgift.

Vinner upphandling & tillhandahåller ~2 000 Doseller
iZafe aviserade att bolaget vunnit en upphandling med Västra Götalandsregionen för tillhandahållande av Dosell. Upphandlingen omfattar en leverans om 1 800 till maximalt 2 250 Dosellenheter. Avtalsperioden är två år men med möjlighet för ytterligare två års förlängning. Dosellerna uppges levereras jämt under avtalsperioden men när de kommer påbörjas är i dagsläget inte klarlagt. Så här långt är kontraktet inte signerat utan kommer signeras tidigast 10 dagar efter det att tilldelningen av kontraktet börjat löpa. Således är detta inte ett bindande avtal utan bör snarare betraktas som ett tilldelningsbeslut.

Bevisar ett konkurrenskraftigt erbjudande
Upphandlingen i fråga var uppdelad i två delar. iZafe vann den ena delen baserat på pris samt att Dosell är en mer användarvänlig modell. Evondos, iZafes huvudkonkurrent på den svenska marknaden, vann den andra delen. Hur stor den sammanlagda upphandlingen var vet vi inte. Våra försäljningsprognoser bygger till största del på den begynnande internationella expansionen. Det gör tilldelningsbeslutet positivt då volymerna på den svenska marknaden ökar avsevärt samt vittnar om att Dosell 2.0 är en konkurrenskraftig produkt såväl på den inhemska som den internationella spelplanen.

Stor leveransuppgift väntar
Avtalet med Västra Götalandsregionen är stort men dessförinnan står iZafe inför en diger leveransuppgift. Ledningen har kommunicerat att större leveranser kommer ske under Q4 2023 samt Q1 2024 avseende avtalen med IVE Ventures i Nederländerna samt med Ti Medi i Spanien/Portugal. Att säkerställa leveranser drivet av en hög efterfrågan kan förvisso tolkas som ett ”lyxproblem” men att orkestrera tre leveranser i storleksordningen är inte något bolaget tidigare gjort. Lägg därtill att personalstyrkan på sju personer är knapp. Här finns en bevisbörda men en leverans i linje med kommunicerad tidsplan tolkar vi som ett styrketecken.

Stort avtal kan föranleda prognosuppjusteringar
Ledningen har kommunicerat ett ordervärde inom intervallet 42–52 mkr över fyra år. Vi uppskattar priset per Dosellenhet till 2 500 kronor följt av en återkommande licensintäkt strax under 450 kronor per månad. Det är ett stort avtal och kommer sannolikt ha en positiv påverkan på våra prognoser. Aktien reagerade klart positivt på nyheten och tog ett initialt glädjeskutt över 40%. Nu har aktien fallit tillbaka något och handlas strax under 30 öre. Efter vår senaste analysuppdatering lämnade vi vårt motiverade värde vid 0,33 kr. Analysguiden avser återkomma med prognosförändringar efter iZafe visat böckerna för det tredje kvartalet den 17 november.

Ladda ner och läs den fullständiga analysen i PDF-format under bifogade filer:

Om oss

Detta är ett pressmeddelande från Analysguiden – Aktiespararnas uppdragsanalysverksamhet.
Läs mer här: https://www.aktiespararna.se/analysguiden

Bifogade filer

IZafe Kommentar


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

iZafe Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -