Sensys Gatso Group
Stabil rapport med goda TRaaS-intäkter - Sensys Gatso Group (Penser Access)

2023-08-18 11:00

Stabil Q2’23 med en klar förbättring från Q1’23
Sensys Gatso rapporterade en stabil Q2’23. Nettoomsättningen på 133 mkr (124 mkr) växte med 7%, delvis förklarat av valuta, men EBITDA ökade till 19,2 mkr från 17,7 i Q2’22. Detta indikerar att det svaga resultat som bolaget rapporterade i Q1’23 (1 mkr i EBITDA-resultat) får ses som en engångshändelse, och de kostnader som då tyngde resultatet kan betraktas som icke återkommande. EBITDA-marginalen på knappt 15% i Q2’23 är i stort i linje med bolagets långsiktiga mål, trots att bolaget är inne i en tung investeringsperiod för att hantera bolagets kraftiga orderingång under de senaste 18 månaderna.

Fortsatt stark orderingång relativt försäljningen
Orderingången uppgick 170 mkr, dvs klart högre än nuvarande försäljning. Det stärker bilden av att företaget just nu möter en stark efterfrågan. Orderingången uppgår till ca 2 mdkr under de senaste 18 månaderna, att jämföra med en sammanlagd försäljning på 740 mkr under samma period. De stora kontrakt som bolaget tecknade under 2022, framför allt med det svenska Trafikverket, har enligt vår bedömning inte genererat något mätbart bidrag än. TRaaS- försäljningen utgjorde 65% av de totala intäkterna, vilket överstiger bolagets långsiktiga målsättning om 60%.

Oförändrade prognoser – betydande uppsida till vårt motiverade värde
Rapporten var i linje med vårt scenario för helåret 2023. Vi lämnar därmed våra prognoser i stort sett oförändrade. Givet den starka orderingången på senare tid ser potentialen betydande ut för stark vinsttillväxt, vilket talar för att bolaget kommer att kunna nå sin långsiktiga målsättning om 1 mdkr i försäljning och en EBITDA-marginal på 15% 2025. Vi noterar även att aktien handlas under vårt motiverade värde, och är därmed enligt vår bedömning undervärderad.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 18-08-2023 kl. 08:37: https://docs.penser.se/research/3496-A/sensys_q2_23.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -