Sensys Gatso Group
Uppdaterade prognoser och nytt motiverat värde efter 2023 guidning och omvänd split - Sensys Gatso Group (Penser Access)

2023-06-19 11:00

Nytt motiverat värde och uppdaterade prognoser
Vi har uppdaterat våra prognoser och vårt motiverade värde efter att Sensys Gatso Group (SGG) har annonserat en guidning för 2023, samt en omvänd split, där 80 gamla aktier ger 1 ny. Jämfört med medelvärdet av prognosintervallet på 550-650 mkr i försäljning och en EBITDA-marginal på 10-15% har vi haft en för optimistisk syn på försäljningen, och en för pessimistisk syn på marginalen för innevarande år. Sammantaget har vår prognos för 2023e emellertid varit i linje med detta medelvärde. Därför är vår prognos för 2023 EBITDA och EBIT i stort sett oförändrade för 2023e, trots lägre försäljningsprognos. En lägre bas för försäljningen 2023e påverkar dock våra EBIT-prognoser med ca 8% i snitt för 2024e och 2025e.

Nytt motiverat värde efter omvänd split
Vi har uppdaterat vårt motiverade värde, främst drivet av en omvänd split, men även på grund av lägre prognoser. Vårt nya motiverade värde uppgår därmed till 90-95 kr. Vi har lagt till en extra hög riskpremie i vår DCF-kalkyl, som är basen för vårt motiverade värde, då bolagets investeringar i digitala plattformar och större försäljningskapacitet, samt timingen av de stora ordrarna i Sverige och Nederländerna, innebär en extra osäkerhet i det korta perspektivet. Vår bedömning är att de investeringar bolaget nu gör är nödvändiga för att leverera på de stora ordrar som har tagits, men även för att kunna nå de långsiktiga målsättningarna och därmed bygga bolaget för framtiden. I takt med att denna osäkerhet sannolikt minskar framöver, bör vi kunna reducera denna extra riskpremie, vilket därmed, allt annat lika, höjer vårt motiverade värde.
 
Stark orderingång hittills i Q2 med fokus på återkommande
Hittills i Q2’23 har orderingången varit stark, 259 mkr, att jämföra med 90 mkr i Q1’23 och 239 mkr i Q2’22. Flera av ordrarna innebär återkommande intäkter i form av TraaS, med generellt sett högre marginaler. Detta understödjer vårt scenario med ökad försäljningstillväxt och marginalexpansion framöver.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 19-06-2023 kl. 09:01: https://docs.penser.se/research/2306-A/sensys_202306.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -