Sensys Gatso Group
Urstark orderingång och marginalförbättring i Operatörstjänster - Sensys Gatso (Penser Access)

2023-02-24 11:00

Stark Q4 rapport med återhämtning från Q3’22
Sensys Gatso rapporterade en stark Q4. Försäljning i Q4 på 161 mkr var 6% lägre y/y och EBIT på 22 mkr var 18% lägre y/y. För helåret var försäljningen -2% y/y, framför allt på grund av det pausade kontraktet i Saudi-Arabien, men även på grund av att uppstarten av den stora leveransen till Trafikverket (TRV) har blivit framflyttad ett kvartal, på grund av förseningar orsakade av andra aktörer i projektet. EBIT i kvartalet innebar en väsentlig förbättring från Q3 (-4 mkr), drivet av fortsatt styrka i återkommande intäkter (TRaaS) och bra utleveranser inom Systemtjänster. I kombination med god kostnadskontroll innebar detta kraftigt expanderande marginaler.

Urstark orderingång och marginalförbättring
Orderingången var urstark, 1 080 mkr, och lyfte helårssiffran till 1,5 mdkr eller mer än 3x försäljningen 2022. Starkt bidragande var den stora ordern till TRV på 850 mkr, som löper över 12 år. 60% av orderingången utgjordes av TRaaS-intäkter, vilket innebär att bolaget ligger väl till för att nå sitt mål om 60% återkommande intäkter av försäljningen 2025. På rullande 12m förbättrades den konsoliderade bruttomarginalen, och i Q4 förbättrades även EBITDA-marginalen q/q i den viktiga TRaaS-verksamheten i Operatörstjänster.
 
Lägre estimat men oförändrat motiverat värde, transformationen mot ett mer stabilt bolag fortsätter
Vi trimmar våra estimat då leveransen till TRV är något skjuten på framtiden. Samtidigt ger den förbättrade marginalen i Operatörstjänster stöd för 2023. Vi behåller vårt motiverade värde på 1,45-1,55 baserat på vår DCF-beräkning. Bolaget börjar alltmer visa att den transformationsresa mot ett mer stabilt, och lönsamt bolag, som vi har förväntat oss, fortsätter. En kraftigt förbättrad balansräkning och högre underliggande marginaler ger utrymme för investeringar i personal och mjukvara. Efterfrågan på trafikövervakning är fortsatt stark, Sensys Gatso är välinvesterat och ökar på sina försäljningsresurser, vilket bör driva upp tillväxten framöver.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 24-02-2023 kl. 08:47: https://docs.penser.se/a/3533/Sensys_Q4_22.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -