Fingerprint Cards
Positivt att biometrin sprider sig till nya områden - Fingerprint Cards (Penser Access)

2022-09-27 11:00

PC och Access driver försäljningen
Trots fallande PC-volymer fortsätter penetrationen av fingeravtryckssensorer i PC öka, vilket tillsammans med Access driver försäljningen för koncernen. Delvis för att Mobiles försäljning faller räknar bolaget med att försäljningen till segment utanför Mobile kommer att stå för 25% av omsättningen 2022e, jämfört med 10% 2021 och att andelen kommer att fortsätta öka 2023. Den första datorn med Fingerprints så kallade Match-On-Chip-lösning, vilken används i företagsdatorer, har precis annonserats. Företagsdatormarknaden är lika stor som den för konsumenter så beskedet var viktigt.

Aktien handlas i linje med vår värdering för Mobile
Försäljningen i Mobile, kapacitiva fingeravtryckssensorer till smartphones, föll kraftigt under H1 då divisionen har en hög exponering mot kinesiska mobiltelefontillverkare, vilka drabbades hårt av de covid-relaterade nedstängningarna. Vi ser detta som tillfälligt och tror att botten är bakom oss. Vi ser marknaden som mogen och estimerar värdet på affären till 6 kr per Fingerprints-aktie och att marknaden därmed värderar bolaget i linje med vår värdering av Mobile.
 
Betalkorten fortsätter accelerera, men från små volymer
Den stora optionaliteten tror vi finns i Payments – smarta betalkort med biologisk autentisering. Även om tillväxten är kraftig tror vi att de stora volymerna ligger flera år fram i tiden. Med det sagt ser vi detta som den nya massmarknaden för fingeravtryckssensorer och värderar hela segmentet till 19 kr per Fingerprints-aktie, varav vi reflekterar 5 kr i vårt motiverade värde och ser resten som optionalitet. Vi tror att antalet lanseringar accelererar och tror på positivt nyhetsflöde det kommande året. Av försiktighetsskäl minskar vi penetrationsgraden för både Payments och PC samt minskar den adresserbara marknaden i Access. Som en följd sänker vi vårt motiverade värde till 21-23 kr (från 26-28 kr).

Läs den fullständiga analysen, publicerad 26-09-2022 kl. 17:50: https://docs.penser.se/a/3068/fingb220926.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Fingerprint Cards B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -