Cell Impact
ANALYS Cell Impact: Fortsatt tillväxt i försäljningen (Analysguiden)

2022-09-27 09:40

Försäljningen fortsätter växa under Q2. Utöver det är finansiering säkrad och prioritet framåt är ytterligare omsättningstillväxt och kapacitetsexpansion.

Cell Impact fortsätter att växa och försäljningen ökade med 27% under andra kvartalet jämfört med motsvarande period 2021 och uppgick till 26,5 Mkr (20,8). Rörelseförlusten minskade samtidigt och uppgick till -21,8 Mkr jämfört med -23,6 Mkr samma period ifjol. Förlusten påverkades av globala störningar i komponent- och transportled men också högre personalkostnader för att kunna möta en väntad efterfrågetillväxt. Nedstängningar i Kina, påverkade till del komponentleveranser och transporttider negativt.

Projekt och orderingång har kommit i gång efter att marknaden var nedstängd under en längre period i samband med pandemin. Cell Impact har i dagsläget har inte haft någon direkt inverkan från kriget i Ukraina, men indirekt kan verksamheten och utvecklingen komma att påverkas om konjunkturen viker, energipriserna ligger på höga nivåer och den höga inflationen ligger kvar.

Vår bedömning är att Cell Impact kommer att fortsätta att uppvisa en positiv försäljnings- och utveckling under 2022 och 2023, i en marknad i sig växer. Konsekvenserna av Rysslands krig mot Ukraina sätter ytterligare fokus på behovet av grön omställning som ett led i att minska beroendet av rysk energi på den europeiska marknaden.  Samtidigt naturligtvis den generella marknadsrisken som ett resultat av invasionen.

Stabil finansiering in i 2023
Under slutet av 2021 genomförde Cell Impact en nyemission som tillförde bolaget 349 Mkr (före kostnader). Kapitalet nyttjas nu för att utveckla affärsplanen och tillverkningskapaciteten inför en betydande volymmässig kommersialisering. Finansieringen bedöms vara säkrad åtminstone fram till mitten av 2023.

Kvartalet i kort
Intäkterna fortsatte att öka och uppgick till 26,5 Mkr (20,8), en ökning om 27%. Samtidigt minskade rörelseförlusten och uppgick till –21,8 Mkr (-23,6). Cell Impacts kostnader, med investeringar i högre produktion och en utökad personalstyrka, har ökat för att kunna möta en väntad tillväxt i marknadsefterfrågan på flödesplattor. Kassaflödet var fortsatt negativt och uppgick till -18,4 Mkr.

Prognoser och utsikter
Vi håller våra prognoser för både 2022 och 2023 oförändrade och estimerar en försäljning om 115 Mkr under 2022 och 165 Mkr för 2023. På EBITDA-nivå räknar vi med att Cell Impact kan nå break-even under 2023. Kortsiktigt prioriteras kapacitetsexpansion och försäljningstillväxt framför lönsamhet. Även om utvecklingen kortsiktigt har går något långsammare än vi tidigare bedömde ser vi att strategin håller och ger möjligheter för en bra utveckling på några års sikt. Orderboken är god för innevarande år. Aktien har haft en motig utveckling under året med en nedgång om omkring 42%. Vi vidhåller dock vår tidigare positiva syn och ser en kurspotential mot tidigare nivåer omkring 23 - 25 kr i ett tolv månaders perspektiv.

Ladda ner och läs den fullständiga analysen i PDF-format här:
https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-cell-impact-fortsatt-tillvaxt-i-forsaljningen

Om oss

Detta är ett pressmeddelande från Analysguiden – Aktiespararnas uppdragsanalysverksamhet.
Läs mer här: https://www.aktiespararna.se/analysguiden


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Cell Impact - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -