På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Candles Scandinavia
Plattan i botten - Candles Scandinavia (Penser Access)

2022-08-11 11:00

100% organisk tillväxt i Q1
Candles meddelade i går att den organiska tillväxten för Q1 22/23 når ca 100% y/y. Candles publicerar sin Q1-rapport den 29 augusti. De preliminära siffrorna är ett starkt bevis för en enorm efterfrågan på hållbara doftljus och att Candles omfattande investeringar under föregående år bär frukt. Vi prognostiserar en organisk tillväxt på 55% för innevarande räkenskapsår, 22/23, och känner oss trygga i att Candles kommer leverera.

Uppsida på våra lönsamhetsantaganden
Trots att Q1 är säsongsmässigt svagt kommer EBITDA-marginalen att bli ca 5%. Detta ser vi som mycket positivt och är en tydlig signal att man når effektivitetsförbättringar i produktionen. Vår nuvarande marginalprognos är 3% för 22/23. Vi ser en klar uppsida från denna nivå och kommer att se över våra antaganden. Vi ser en positiv uppsida i marginalerna för den kommande femårsperioden.

Ny doftljusfabrik säkerställer en stark tillväxt
Candles kommer att påbörja bygget av en ny doftljusfabrik efter sommaren och den väntas stå klar andra halvåret 2023. Produktionskapaciteten kommer då att femdubblas, vilket kommer eliminera dagens produktionsflaskhalsar, säkerställa en uthållig stark organisk tillväxt och avsevärt förbättra lönsamheten. Vi räknar med ca 50% snittillväxt de kommande fyra åren. Vårt motiverade värde per aktie är 114-116 kronor.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 11-08-2022 kl. 08:43: https://docs.penser.se/a/2967/Candles_110822.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Candles Scandinavia B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -