Bioextrax
Stockpicker intervjuar Edvard Hall, VD Bioextrax, som just genomför en emission (Stockpicker)

2021-05-26 10:00

Stockpicker fick en pratstund med Bioextrax VD Edvarl Hall som just nu genomför en företrädesemission och vi ville veta mer om bolaget och dess framtid.

Berätta först lite om dig själv och din bakgrund?

Jag är född och uppvuxen i Lund och har nu flyttat hem igen till Sverige tillsammans med fru och två barn efter ett antal år utomlands. Min bakgrund i korthet är att jag har examen från Lunds universitet (juridik och ekonomi) samt en master i politisk ekonomi från the London School of Economics. Mitt professionella liv började som jurist med fokus på private equity och jag övergick efter några år till strategisk rådgivning vid olika firmor i Köpenhamn och London. Sedan 2017 har jag varit involverad i Bioextrax och sedan 2019 är jag VD.

Kan du beskriva Bioextrax och Er verksamhet kort?

Vi arbetar med så kallad industriell bioteknik, vilket innebär att vi använder bakterier i industriella processer, för att på ett miljövänligt och kostnadseffektivt sätt producera olika material. Det är en så kallad ”plattformsteknologi” där vi baserat på ett gemensamt grundläggande koncept utvecklar olika processteknologier. Bioextrax processteknologier möjliggör produktion av den biobaserade och biologiskt nedbrytbara plasten PHA med hjälp av specifika PHA-producerande bakterier, utvinning av bioplasten PHA ur PHA-producerande bakterier samt en biprodukt i form av hydrolyserat encelligt protein, mikrofibrer ur fjädrar, samt proteiner och aminosyror ur proteinrika restprodukter som fjädrar. För en överblick av vår plattformsteknologi rekommenderar jag sidan 15 i vårt nyligen publicerade emissionsmemorandum.

---

Enligt dig, vilka är de främsta skälen till att man skall investera i Bioextrax?

Kärnan i vår verksamhet är att medverka till ett mer hållbart samhälle. Vår teknologi kan föra världen närmare hållbarhetsmålens uppfyllande genom minskade koldioxidutsläpp, plaster i haven och genom att säkra tillgången till hållbara och näringsrika livsmedel. Men det är förstås inte tillräckligt. Det som i min mening gör Bioextrax så intressant – och som också är anledningen till att jag själv väljer att lägga min tid här – är att vi mer än något annat bolag jag känner till kombinerar hållbarhetskomponenten med stora kommersiella möjligheter. Våra patent, patentansökningar och know-how löser globala kunders problem, samtidigt som vi gör världen bättre.

Detta är en förkortad version av intervjun.
Fullständig intervju hittas via direktlänken https://www.stockpicker.se/home/emission/stockpicker-intervjuar-edvard-hall-vd-bioextrax-ab-som-just-genomfor-en-emission och på https://www.stockpicker.se/

DISCLAIMER: Detta material har sammanställts av Stockpicker i informationssyfte och ska inte ses som rådgivning. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser och rekommendationen kan således inte garanteras. Stockpicker lämnar inte i förväg ut slutsatser och eller omdömen i materialet. Åsikter som lämnats i materialet är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av materialet och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer vara i enlighet med åsikter framförda i materialet.
Stockpicker frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på detta material. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Att en placering historiskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden. Stockpicker frånsäger sig därmed allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av materialet.

Vid frågor, kontakta:

Mats Ahlskog, VD Stockpicker AB
Telefon: 08-52504762

Om Stockpicker AB

Stockpicker har levererat aktietips, analyser och nyheter sedan 1997. Vi är ett oberoende analyshus och unika på den svenska marknaden. Vi analyserar aktier och fonder som är värda att äga, både på kort och lång sikt.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Bioextrax - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -