Humble Group
Analyst Group kommenterar senaste förvärven samt kapitalanskaffning av Humble Group (Analyst Group)

2021-04-19 11:58

Humble Group AB (“Humble” eller “Bolaget”) kommunicerade i samband med torsdagens stängning (15 april) att fem nya bolag samt två fastigheter har förvärvats. I samband med detta meddelades därtill att Bolaget framgångsrikt genomfört en nyemission om 20 miljoner aktier via ett accelerat book-building förfarande, som tillför Bolaget ca 502 MSEK.

“Humbles senaste kapitalanskaffning är ett riktigt styrkebesked, att med den snabbhet och kvalité på tagare i nyemissionen kan få in över en halv miljard kronor visar på det stora intresset som finns för Bolaget och tillika branschen i sig. De förvärvade bolagen stärker Humbles redan starka produktportfölj inom Food Tech och görs dessutom till en, på aggregerad nivå, attraktiv multipel. Med en årsintäkter om 309 MSEK och ett EBITDA-resultat om 29,2 MSEK, görs köpet till en aggregerad P/S samt EV/EBITDA-multipel om ca 0.3x respektive ca 3x. Humble fortsätter skapa aktieägarvärde genom att utnyttja värderingsgapet mellan noterade och onoterade bolag, vilket ger en attraktiv hävstång för Humble som ett noterat bolag”, säger ansvarig analytiker.
 
Läs Analyst Groups fullständiga kommentar här

Om Analyst Group: Ett av Sveriges främsta analyshus med fokus på små och medelstora börsbolag.
Läs mer om Analyst Group
 
Det här ett pressmeddelande från Analyst Group angående publicering av kommentar på Humble Group. Läsare kan anta att Analyst Group har mottagit ersättning för att framställa kommentaren. Uppdragsgivaren har inte haft någon möjlighet att påverka de delar där Analyst Group har haft åsikter om Bolaget, framtida värdering eller annat som skulle kunna tänkas utgöra en subjektiv bedömning. 


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Humble Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -