Kollect on Demand Holding
Analyst Group kommenterar restriktionernas påverkan på Kollect (Analyst Group)

2020-10-23 12:24

Kollect On Demand Holding AB (publ) meddelade den 22 oktober 2020 att den irländska regeringen vidtar en ny sex veckor lång nedstängning med några av de striktaste folkhälsorestriktionerna i Europa.

Analyst Group är av uppfattningen att Kollect kommer att fortsätta uppvisa en god total tillväxt i verksamheten under resterande del av året. Att Kollect lyckades leverera rekordtillväxt under Q2-20 och därtill förbättrad rörelsemarginal är ett kvitto på att Bolaget är resistenta och kostnadsmedvetna. Att avfallsinsamlingen för företag antas möta en lägre efterfrågan torde inte påverka marginalerna nämnvärt då denna vertikal ändå inte är Kollects mest lönsamma, vilket är avfallsavlämnings-vertikalen. Kollect har kommunicerat att fokuset, i och med de nya restriktionerna i landet, ligger på avfallsinsamlingen för hushåll, grovsopor, avfallsavlämning och containerhyra, vari marknadsföringen kommer att inriktas på dessa vertikaler kommande period. Analyst Group bedömer att Kollect kommer att kunna fortsätta växa starkt, och i kombination med god kostnadskontroll kan således marginalerna förbättras successivt.

Läs Analyst Groups fullständiga kommentar

Om Analyst Group: Ett av Sveriges främsta analyshus med fokus på små och medelstora börsbolag.
Läs mer om Analyst Group här: https://www.analystgroup.se/om-oss/
 
Det här ett pressmeddelande från Analyst Group angående publicering av kommentar på Kollect on Demand. Läsare kan anta att Analyst Group har mottagit ersättning för att framställa kommentaren. Uppdragsgivaren har inte haft någon möjlighet att påverka de delar där Analyst Group har haft åsikter om Bolaget, framtida värdering eller annat som skulle kunna tänkas utgöra en subjektiv bedömning. 


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Kollect on Demand Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -