Adventure Box Technology
Ljus framtid för strömmade spel (Carlsquare)

2020-06-24 15:14

Carlsquare Equity Research inleder bevakning av Adventure Box Technology.

Läs hela analysen här.

Adventure Box utvecklar en spelplattform för spel skapade av användarna. Plattformen strömmas likt filmer strömmas på Youtube. Potential finns således för en viral spridning och låga kundanskaffningskostnader. Ambitionen är att bli störst men om endast några procent av ambitionen uppnås blir det ändå mycket. Adventure Box är ett spännande men riskfyllt tillväxt-case i tidig fas. I vårt basscenario beräknas ett motiverat värde om 11,2 kronor per aktie.

Kombination av vinnande koncept skapar förutsättningar
Adventure Box har lanserat en egenutvecklad och patenterad plattform där användare skapar, delar och spelar voxel-spel. Plattformen kombinerar framgångsrika koncept med inspiration från Roblox och Youtube. Det innebär att en marknad finns etablerad, vilket kan underlätta tillväxten. Roblox är också den närmaste konkurrenten med 155 miljoner månatliga användare och är därmed ett av världens populäraste spel. En väsentlig skillnad är att Adventure Boxs plattform strömmas. Det skapar förutsättningar för viral spridning då nedladdning och installation av större filer kan undvikas som reducerar barriären för nya användare att ansluta. En parallell kan i detta avseende dras till Youtube som sannolikt inte hade varit den ledande videoplattformen om det inte vore för strömning.
 
I väntan på intäktsgenombrott och uppsida i aktien
Bolaget har påvisat förmåga att attrahera webbesökare. Sedan augusti 2019 då marknadsföringen intensifierades närmar sig nu plattformen totalt tio miljoner webbesökare i snabb takt. Intäkter har också fått utökat fokus. Antalet aktiva användare måste växa markant för att bolaget skall kunna generera betydande intäkter. Även en del väsentligt utvecklingsarbete kvarstår, så som lansering av nya intäktsmodeller, intäktsdelning och fler spelgenrer. Vi tror att intäkterna kommer att lyfta under 2021 för att vidare tillta under 2022 och efterföljande år. Vi bedömer dock att lönsamhet kommer dröja ytterligare några år. Det då bolaget kommer behöva växa organisationen och kontinuerligt utveckla erbjudandet för att verka i linje med ambitionen – att bli den största spelplattformen med miljardintäkter.
 
I ett basscenario beräknas ett motiverat värde per aktie till 11,2 kronor för de kommande sex månaderna. Det motsvarar en potential om 36 procent. Utspädning från antagna nyemissioner håller tillbaka värdet per aktie.

Kontakter

MARKUS AUGUSTSSON
Head of Equity Research
markus.augustsson@carlsquare.com
+46 (0)76 235 03 20
 
CAROLINE BERGLUND
Strategic Business Manager
caroline.berglund@carlsquare.com
+46 (0)73 382 10 82

Om Carlsquare

Carlsquare är ett väletablerat analyshus och en finansiell rådgivare med fokus på företagstransaktioner. Vi har totalt cirka 70 anställda med kontor i Stockholm, Berlin, Hamburg, München, Köpenhamn och London. Tillsammans har vi specialistkunskaper inom samtliga 11 GICS sektorer.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Adventure Box Technology - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -