Brighter
Analys Brighter Q1: Spännande utmärkelse (ABG Sundal Collier)

2018-05-17 15:20



• CE-märkning H2 2018?

• Ny styrelseordförande
• Spännande utmärkelse

CE-märkning H2 2018?
Brighter inväntar fortsatt en godkänd CE-märkning och redovisade som väntat således ingen försäljning relaterat till Actiste under Q1 2018. Bolaget kommunicerar ingen uppdaterad tidsplan för när CE-märkningen är klar, vi bedömer däremot att den torde vara på plats under H2 2018. Nettoomsättningen som främst hänförs konsultintäkter från intressebolaget Camanio Care uppgick till 0,35 MSEK (0,85). Rörelsekostnaderna var 17,2 MSEK (9,2) relativt vår prognos om 13,3 MSEK. Personalkostnaderna ökade till 3,0 (2,2) vilket var något lägre än vårt estimat om 3,3 MSEK. Övriga externa kostnader uppgick till 14,1 MSEK (7,0) och förklarade således avvikelsen relativ vår prognos. EBIT blev -10,0 MSEK (-3,6), vi hade räknat med -5,8 MSEK. Differensen var främst hänförlig högre kostnadsnivå samt lägre aktiveringar.

Ny styrelseordförande
Under kvartalet beviljades Brighters patentansökan avseende metod och anordning för att logga injektioner av läkemedel i Europa (Brighter har sedan tidigare erhållit patentet i Sverige). Dessutom inledde bolaget ett samarbete med FRISQ för att stärka den digitala infrastrukturen i vården. Därutöver har det skett en del förändringar på styrelsenivå, inför den stundande kommersialiseringen av Actiste. Barbro Fridén som har gedigen bakgrund inom medicinteknik och som bland annat sitter i styrelsen för Getinge och Vitrolife, har utnämnts till ny styrelseordförande.

Spännande utmärkelse
I april vann Actiste utmärkelsen Red Dot Award för god design och kvalitet, över 6300 produkter var anmälda till tävlingen. I samband med detta uppgav VD Truls Sjöstedt: ”Vi är otroligt glada över denna utmärkelse som bekräftar att vi inte bara skapat en snygg utan även en användarvänlig produkt av hög kvalitet”. Brighter har påkallat en sjätte tranche från L1 Capital om totalt 10 MSEK, vilket innebär att det återstår 20 MSEK per den 17 maj. Vi bedömer att någon typ av ytterligare finans
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -