Zutec Holding
Kommentar Zutec Q1: God tillväxt i bolagets första listade kvartal (ABG Sundal Collier)

2018-05-16 08:35


Zutec släppte igår eftermiddag sin delårsrapport för Q1 2018. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

Försäljningen uppgick till 10,2 MSEK (N/A), vilket var 20% högre än bolagets egen prognos. Bland annat bidrog nya avtal i Irland, Storbritannien och Australien till kvartalets ökning. Inför detta första kvartal hade vi inga förväntningar utan våra första prognoser kommer att läggas i samband med analysen av detta kvartal. Vi känner inte till kvartalets tillväxt y/y då jämförelsesiffror saknas men bolaget säger sig vara på väg mot en tillväxt för helåret om 42%. Vår bedömning är att även kvartalets tillväxt ligger kring denna härad. Ser vi till den sekventiella utvecklingen (jämfört med sexmånadersperioden innan delat med två) var tillväxten 37% y/y varav valuta bidrog med 5%-enheter. Då en stor del av intäkterna är av återkommande karaktär bör säsongsvariationerna vara små. För det brutna räkenskapsåret som slutar 2018-06-30 har bolaget kontrakterade intäkter om 35,6 MSEK, vilket således talar för en försäljning om åtminstone 10,7 MSEK i nästkommande kvartal.

EBITDA innan noteringskostnader uppgick till 1,8 MSEK, innebärande en i stort sett oförändrad utveckling sekventiellt (jämfört med sexmånadersperioden innan delat med två). Vår bedömning är dock att Zutec framgent kommer att prioritera tillväxt framför lönsamhet och nyttja de dryga 50 MSEK bolaget har i kassan till tillväxtsatsningar.

Vidare uppger bolaget att de initierat en ny försäljningsstrategi under den senaste tiden, där insatserna riktas mot mindre bolag och företag snarare än projekt. Vi ser positivt på detta då en införsäljning till företag borde ge större skalfördelar över tid, då Zutec slipper sälja in sin mjukvara projekt för projekt. Istället är ambitionen att företagen ska ta med sig programvaran till sina projekt. 

Analytiker
Fredrik Nilsson
fredrik.nilsson@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -