Hoylu
Kommentar Hoylu Q1: Klart lägre tillväxt än väntat (ABG Sundal Collier)

2018-05-16 09:53


Hoylu släppte i morse sin Q1-rapport för räkenskapsåret 2018. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

Försäljningen uppgick till 5,3 MSEK (2,0) innebärande en tydlig nedgång från 11,5 MSEK under Q4. Vår prognos var 11,7 MSEK och utfallet var således klart lägre. Kvartalets försäljning nådde inte heller upp till bolagets förväntningar. Det svagare utfallet förklaras av längre försäljningscykler än beräknat mot större kunder. Bolaget uppger dock att partnerskapen med LG och NEC genererat stora kvantiteter av potentiella kunder och leads, varpå bolaget väntar sig stark tillväxt under resten av året. Detta även med stöd av en stark produktportfölj. Bruttomarginalen var något starkare än väntat men med tanke på att försäljningen var så pass låg är det svårt att dra några större framåtblickande slutsatser av det.

OPEX blev -10,6 MSEK (-5,0) vilket var i linje med de -10,3 MSEK vi räknade, vilket även var utfallet under Q4. Kostnaderna ska hållas på en konstant nivå fram till dess att nollresultat nås och således väntar sannolikt ingen större justering av OPEX-prognoserna. Antalet anställda förblev 29 stycken.

 

Trots ledningens optimism om återstående delen av 2018, kommer vi sannolikt att behöva justera våra försäljningsprognoser relativt kraftigt. Kassan vid utgången av kvartalet uppgick till 0,7 MSEK och således lär Hoylu behöva stärka finanserna i närtid. 

(Klicka på bilden för att förstora den) 

 

Analytiker
Fredrik Nilsson
fredrik.nilsson@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Hoylu - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -