Alcadon Group
Kommentar Alcadon: Förvärvar CableCom AS (ABG Sundal Collier)

2018-05-16 09:22



Alcadon publicerade idag nyheten att bolaget förvärvar CableCom AS. Nedan finner ni en kort analytikerkommentar på denna händelse. 

Alcadon har ingått avtal om förvärv, i linje med vad bolaget tidigare har lyft fram och något som vi har sett som sannolikt före halvårsskiftet. Förvärvet CableCom AS är en ledande distributör av produkter och lösningar till bredbandsnät i Norge, men bolaget verkar även på den svenska marknaden. Kompetensen ligger framförallt inom sälj, service och tekniklösningar och våra inledande tankar är att CableCom passar bra in i Alcadon-koncernen.

Bolaget omsatte 93,4 MNOK och redovisade ett resultat före skatt om 8,0 MNOK under 2017. Alcadon betalar inledningsvis 45 MSEK kontant samt genomför en apportemission av 437 500 aktier till ett värde om 20,9 MSEK vid aktiekursen 47,70 SEK. Därtill tillkommer en tilläggsköpeskilling om upp till 15 MSEK baserat på resultatutvecklingen i det förvärvade bolaget under de kommande 24 månaderna. Om vi räknar om CableComs resultat under 2017 till dagens NOK/SEK om 1,07 så värderas bolaget till EV/EBT 7,7x och EV/E 12,4x exklusive synergieffekter. Inkluderar vi tilläggsköpeskillingen om upp till 15 MSEK så värderas bolaget till EV/EBT 9,4x och EV/E 15,3x exklusive synergieffekter. Alcadon värderas på våra prognoser för 2018e till EV/EBT 12,3x. 

Alcadon, som redan har verksamhet i Norge, får ett starkare fotfäste på den norska marknaden och vi ser goda möjligheter för koncernen att utvinna vissa synergieffekter. Exempelvis kan CableCom erbjuda sina kunder Alcadons egna varumärke ECS och därutöver bör det finnas vissa inköpssynergier att utvinna. Alcadon ser även vissa synergier på den svenska marknaden.Apportemissionen innebär en utspädning för aktieägarna i Alcadon om 2,7 procent och förvärvet tillträds 1 juni 2018. 

Vi kommer att behöva justera upp våra prognoser med cirka 8-10% på EPS-nivå för 2019e.

 

Analytiker
Markus Henriksson
markus.henriksson@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Alcadon Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -