THQ Nordic
Inför THQ Nordic Q1: KOCH Media konsolideras (ABG Sundal Collier)

2018-05-15 11:30

 Rapportdatum: Onsdag 16/6 kl. okänt (rapportpresentation 11.00) 

KOCH Media konsolideras
När THQ Nordic ska rapportera sitt första kvartal kommer fokus ligga på det förvärvade Koch Media. Bolaget är väsentligt större än THQ omsättningsmässigt men har en lägre marginalbild. I kvartalet ingår Koch Media från förvärvsdatumet 14 februari och vi förväntar oss att bolaget bidrar med 555 MSEK drivet av försäljningssuccén Kingdom Come: Deliverance samt stabil leverans från de övriga segmenten Partner Publishing samt Film. För THQ räknar vi med en bra katalogförsäljning om 72,5 MSEK (52,4) då många nya spel släpptes under det fjärde kvartalet och de borde leda till högre katalogförsäljning i detta kvartal. Nyförsäljningen kommer enligt våra prognoser uppgå till 40 MSEK (29,5). Som koncern innebär det en nettoomsättning om 667 MSEK (82), motsvarande en tillväxt om hela 715! Procent y/y.

Vidare räknar vi med ett rörelseresultat om 78 MSEK (31,9) motsvarande en rörelsemarginal om 11,7 procent (38,9). Genomgående får vi kasta in en brasklapp att förvärvet har inneburit väldigt stora förändringar av bolaget, såväl omsättnings- som marginalmässigt. Det innebär en större osäkerhet än vanligt i estimaten vilket kan vara bra att ha i åtanke när rapporten släpps. 

KMD för klarhet kring framtida strategi
I samband med rapporten för det första kvartalet kommer även THQ Nordic att hålla en kapitalmarknadsdag. Enligt tidigare kommunikation vet vi att ett nytt bolagsnamn för koncernen kommer presenteras och i tillägg till det kommer kapitalmarknadsdagens fokus ligga på att få ytterligare inblick i THQ Nordics marknad, strategi, verksamhet och finansiella utveckling. Vi ser fram emot detta event och hoppas framförallt få en djupare kunskap om det förvärvade bolaget Koch Media samt vilken långsiktig strategi ledningen har för den nya företagskonstellationen. 

(Klicka på bilden för att förstora den)

Analytiker
Stefan Knutsson
stefan.knutsson@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -